IEEE, 160 ülkedeki 500.000’i aşkın üyesiyle kâr amacı gütmeden bilim ve teknoloji alanında insanlık yararına ileri teknoloji için çalışmalarını sürdüren dünyanın en büyük teknik organizasyonudur.

Dünya genelinde 10 alt bölgesi bulunmaktadır. Üyelerinin %27’ sini öğrenciler, kalanını ise akademisyenler ve profesyoneller oluşturmaktadır. Bu yapı Dünya’ da 2699, Türkiye’ de 104 farklı üniversitede mevcuttur. IEEE Türkiye, yılda bir kez “IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi” isimli uluslararası kongrede bir araya gelmektedir.

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde 16.’ sı gerçekleşen kongrede yapılan seçimle Balıkesir Üniversitesi, 17. IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi’ nin ev sahibi olmaya hak kazandı. Kongrede Dünya’ nın ve Türkiye’ nin dört bir yanından 100’ü aşkın üniversiteden, akademisyenlerden, sektörün önde gelenlerinden, IEEE ve IEEE Türkiye yöneticilerinden toplamda 300’ ü aşkın katılımcı 23-27 Ağustos 2019 tarihlerinde Balıkesir’ de ağırlanacaktır.

Etkinliğe üniversitelere verilen kontenjan dahilinde sadece IEEE üyeleri katılabilmektedir. Kongrede, IEEE Türkiye seçimleri, çeşitli teknik çalıştaylar (workshop), mühendislik alanında ar-ge çalışmaları, seminerler, tez yarışması ve sunumlar gerçekleşecektir.

IEEE Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluğu’nun Akademik Danışmanlığını yürüten Dr. Öğr. Üyesi Sayın Sabri BİCAKCI, Topluluk Başkanı Sayın Merve BAYIR ve Etkinlik Eş Koordinatörleri Sayın Hilal GÜNEŞ & Artun Taha SU önderliğinde kalabalık bir ekiple birlikte Balıkesir‘ de düzenlenecek olan dev öğrenci etkinliği için çalışmalar yaklaşık bir yıl sürmektedir. Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir – Edremit –Burhaniye devlet makamları, iş insanları ve yerel esnafın etkinliğe ciddi anlamda sponsorluk destekleri bulunmaktadır.

23 Ağustos 2019’ da kapılarını misafirlerine açacak olan etkinlikte , dünyanın önde gelen ilk 100 bilim insanından biri olan Prof. Dr. Derviş Karaboğa; NATO, IBM, AB gibi önde gelen kurumlarda çalışmış elektrik elektronik mühendisi Eray Altılı; IEEE' nin tıp ve mühendislik alanında çalışmalar sürdüren EMBS alanında üst düzey yönetici ve ABD merkezli bir biyoloji şirketinin kurucusu Dr. Colin Brenan; IEEE Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Tunçer Baykaş ve Dr. Öğr. Üyesi Göktürk Poyrazoğlu; Bulut Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabit Bulut; Teknoloji ve İnsan Kolejleri ’nin kurucusu Zeynep Dereli; IEEE Genç Profesyoneller Başkanı Ayhan Epik; Genç TESİD Yürütme Kurulu Başkanı Tugay Aktaş; sosyal konuk olarak da yazar Canan Duman konuşmacı olarak katılım gösterecektir.

Etkinlik detayları ve iletişim için kongre.ieeetrsb.org adresini inceleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi