Doç. Dr. Sultan Eser, Dr. Öğr. Üyesi Celalettin Çevik ve Arş. Gör. Soner Güneş danışmanlığında iş ve işçi sağlığı hizmetlerini yerinde görmek amacıyla düzenlenen program kapsamında Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğünde iş sağlığı güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminden iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi edinilerek, çalışma koşulları ve çalışma ortamı yerinde incelendi.

Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde de yetkililerle; suyun arıtılması, içme suyu arıtma tesisinin özellikleri, Balıkesir ilindeki su tüketimi ve şebeke suyu içilmesi konuları değerlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisinde ise düzenli depolama sahası, geri kazanım tesisi ve tıbbı atık sterilizasyon ünitesi gezildi. Günlük kişi başı yaklaşık 1 kg atığın kabul edildiği tesiste geri dönüşüm sağlanabilen atık oranın %30 olduğu bilgisi alınırken, geri dönüşümün artırılmasına ve atıkların kaynağında ayrılmasında sağlık çalışanlarının önemli bir rol model oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Haziran ayından itibaren metan gazından elektrik üretimine başlanacağı bilgisinin de paylaşıldığı teknik gezi, yetkililerin verdiği bilgiler sonrası öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi