10Riders'ın “Sadece Sürmüyoruz” projeleri kapsamında oluşturduğu "Geleceğin Sürücüleri" projesinde motosiklet kullanmanın avantajlarına, motosikletin çevreye – doğaya – yaşama ve trafiğe olan faydalarına, kask ve koruma ekipmanı kullanımının önemine, bir motosiklet sürücüsünün mutllaka dikkat etmesi gerekenlere ve trafikteki diğer araçlar ile paydaşlığa dikkat çekiyor.

11 ve 12.sınıf öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği proje için Balıkesir Lisesi çok amaçlı salonunu dolduran öğrenciler, tüm merak ettiklerini motorculara sorma fırsatı yakaladı.

Final Temel Lisesi öğrencileri de seminer için Balıkesir Lisesine geldi.

10Riders Başkanı Özgür Candar, tarihi lisedeki programın ardından ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

 "Öncelikle Balıkesir Lisesi müdürümüz Yüksel Kocaşahan ve kendiside motosiklet tutkunu değerli öğretmenimiz Atakan Güngör'e çok teşekkür ederiz.

Öğrencilerin konusu motosiklet olan bu projeye ilgilesi bizleri çok sevindirdi. Çok ilgili sorular aldık. Motosiklet kullanmak isteyen öğrencilerin salondaki oranı %90'ın üzerindeydi.

Özellikle kızlarımızın ilgisine çok sevindik. Elimizden geldiğince onları iyi bir motosiklet sürücüsünün olmazları, güvenlik ekipmanları, kask kullanımının önemi ve trafikteki diğer sürücülerle olan paydaşlık hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Gençlerimizin motosiklet konusunda doğru bilgilerle yönlendirilmeye gerçekten ihtiyaçları var. Biz de bu konuda Balıkesir'de 11 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Salondan çok mutlu ayrıldık."

Editör: Haber Merkezi