Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Karesi İlçesi'nde hayata geçirilen “Kod 10.0 Balıkesir” projesi kapsamında 7 adet Robotik ve Kodlama Atölyesi'nin açılışı Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. 

AMAÇ MİLLİ ÜRETİME KATKI

Programın açılış konuşmasını yapan Rahmi Kula Anadolu Lisesi Müdürü Vejdi Ademoğlu, "Rahmi Kula Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Karesi Kent Konseyi hizmet binasındaki Robotik ve Kodlama Atölyesi'nin kurulumunu tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız bu atölyelerde geliştirdikleri fikirlerin milli üretime katkı sağlamasıdır" dedi.

DÜNYA UYANIK,

UYANIK OLMAMIZ LAZIM

BENGİ Projesi ile Balıkesir'de milli ve manevi değerlerine bağlı, teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen nesiller yetiştirmeyi hedef olarak belirledikleri hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiğimiz Matematik Cepte projesini Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a anlatma imkanı bulduk. 2 saat boyunca bizi ve projemizi ilgiyle dinledi, beğenisini dile getirdi. Balıkesir olarak bundan sonraki hedefimiz Türkiye ile değil dünya ile yarışmak. Dünya uyanık, bizim de uyumamamız lazım" açıklamasında bulundu.

ORTAK PAYDA, GÜÇ BİRLİĞİ

Balıkesir ve Karesi'de ortak paydada ve güç birliği ile çok güzel işlere imza attıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bir yerel yönetici olarak öncelikle Sayın Valime teşekkür etmek istiyorum. Çünkü eğitime bu kadar önem veren bir valinin ve kaymakamın olduğu yerde bizim duyarsız kalmamız mümkün değil" dedi.

BU ATÖLYELER BAŞLANGIÇ

Devletin eğitim ve teknolojiye büyük yatırımlar yaptığını ve Türkiye'nin Endüstri 4.0'da dünya ile yarıştığını vurgulayan Başkan Yılmaz, Karesi'de açtıkları Robotik ve Kodlama atölyelerinin bir başlangıç olduğunu belirterek, "Zihinsel olarak hazır olduğumuzda kaynak mutlaka bulunur. Yeter ki öğrenmeyi arzulayan öğrenciler, öğretmeye ve yönlendirmeye istekli eğitimciler ve bu işe sahip çıkacak bir yönetim anlayışı olsun" dedi.

YOLUMUZA BİLİMLE DEVAM ETMELİYİZ

Türkiye'nin yoluna bilimle devam etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, "Hayal etmek ve dertlenmek lazım. Hedefleri belirlerken hepimizin ortak bir gayesi olması gerekiyor. Biz dünyanın en pahalı gayrimenkullerinin üzerinde miras olarak yaşıyoruz. O yüzden sürekli kendimizi geliştirmemiz, yenilememiz ve bu toprakların üzerinde yaşamanın bedeli olan gelişmişliği yakalamamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"KADERİMİZE RAZI OLMUYORUZ"

"Yarının dünyasını şekillendirecek olanlar kaderine razı olmayanlardır. Biz kaderimize razı olmuyoruz" diyen Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, eğitim alanında yatırımlar ve hamleler yaparak anlayış ve kavrayışı değiştirmek için çalıştıklarını söyledi. “Kod 10.0 Balıkesir” projesinin bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade eden Demir, şehrin ihtiyaçlarını bildiklerini ve bunları gidermek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

VALİ YAZICI'DAN KARESİ'YE TEŞEKKÜR

Projede emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı, "Karesi Belediyesi'ne özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda yaptıkları takdire şayan. BENGİ Projesi'nde şehirde eğitimi öncelikleme, eğitimle ilgilenme, eğitimin sorunlarını çözme, öğretmen arkadaşlarımızı motive edip kalitemizi yükseltme noktasında Karesi Belediyesi'ni her zaman örnek göstermiştim. Onların sayesinde harekete geçenler oldu, ben bu manada da Yücel Başkana teşekkür ediyorum" dedi.

"GENÇLER, SİZE GÜVENİYORUZ"

Türkiye'nin kendi insansız hava araçlarını üretmeye başladıktan sonra terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, "İstiyorum ki bugün gördüğümüz o güzel ürünleri üreten makineler Türk Malı olsun, yazılımları Türk mühendislerine ait olsun. Bizler uzun bir dönem dünyanın büyük bir bölümüne adaletle hükmeden bir ecdadın torunlarıyız. Biz şimdide büyük iddiaları olan yegane devletlerden bir tanesiyiz. Bizi şaha kaldıracak olanlar sizlersiniz. Gençler size güveniyoruz" açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, eğitime yaptığı katkılar nedeniyle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a plaket takdim etti.

7 ADET KODLAMA ATÖLYESİ

Karesi Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Karesi İlçesi'nde hayata geçirilen “Kod 10.0 Balıkesir” projesi kapsamında 7 adet Robotik ve Kodlama Atölyesi'nin açılışının yapıldığı törene; Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, öğretmenler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rahmi Kula Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Karesi Kent Konseyi hizmet binasında oluşturulan ve 5 bin öğrencinin hizmetine sunulan Robotik ve Kodlama Atölyelerinde, dijital çağın mimarları, robot tasarımcıları yetişecek.

Editör: Haber Merkezi