AYVALIK SAKARYA İLKOKULU AÇILIŞ TÖRENİ

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, idareci, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldğı tören renkli görüntülere sahne oldu.

HEDEFİMİZ EĞİTİMDE DÜNYA İLE YARIŞAN BİR BALIKESİR

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız törende yaptığı konuşmada: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Sakarya İlkokulu’nun başta Ayvalık’ımız olmak üzere, tüm eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde okul binalarımızı fiziki anlamda çok iyi bir noktaya ulaştırdık. İnşaallah bundan sonra eğitimde niteliği artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bizim derdimiz, Bakanımızın da ifade ettiği gibi Balıkesir’mizi yeni ufuklara doğru yolculuğa çıkarmak; eğitimde kendisi ile değil dünya ile yarışan bir Balıkesir’i inşa etmek.

TÜBİTAK projelerinde yakalamış olduğumuz başarı grafiğini aynı hızla, çıtayı daha da yükselterek sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız. Takım ruhu ve beraberinde oluşturacağımız farkındalıklar ile çok daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.” dedi.

EĞİTİMİ HER ŞEYDEN DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı: “Bu hafta itibarıyla eğitim öğretime başladık. Eğitim, olmazsa olmazımızdır. Şükürler olsun ki fiziksel anlamda, derslik anlamında, laboratuvar anlamında eksikliklerimizi hemen hemen tamamlamış durumdayız. Artık eğitim alanında çok modern binalara sahibiz. Tıpkı burada olduğu gibi çok güzel okul bahçelerimiz var. Çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç olan bina ve eklentileriyle ilgili hemen hemen pek bir sıkıntımız kalmadı. Peki, bu saatten sonra ne yapmak lazım? Bu saatten sonra yapılması gereken; eğitimin kalitesini ve niteliğini arttırmak olacaktır. Biz eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Biz burada size gereken her türlü desteği ve ortamı hazırlıyoruz. Çocuklarımızı önemsiyoruz. Eğitimi önemsiyoruz.” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERMEYEN HİÇBİR ÜLKE KALKINAMAZ

Toplumların en büyük gücünün insan sermayesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı: “Her şeyin başı eğitimdir diyerek çıktığımız BENGİ yolculuğunda siz değerli öğrencilerimizle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İyi bir eğitimi kitapsız düşünmek mümkün değildir. Ne kadar çok kitap okursanız, o kadar başarılı olursunuz. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda gerek aileleriniz gerekse öğretmenleriniz büyük çaba göstermektedirler. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla görev yapan öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirten Vali Yazıcı: “Yeni eğitim yılına başlamamız münasebetiyle, ülkemizin temel ilkeleri doğrultusunda görevlerini büyük özverilerle ifa eden öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Okullarımız ve toplumumuzda huzurun tesisi önemli ölçüde öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin çabalarına bağlıdır. Çocuklarımız ve velilerimiz arasındaki kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve öğrencilerimizin başarılarının artmasıyla toplumumuzun huzuru önemli ölçüde sağlanmış olacaktır. Çocuklarımıza sahip çıkalım diyorum. Ben bir kez daha bu okulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını, çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini, onların geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasına katkı yapmalarını diliyorum.” dedi.

Konuşmalar ve halk oyunları gösterileri ile devam eden program, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokol üyelerinin açılış kurdelesini birlikte kesmesi; akabinde sınıf ziyareti ve okul bahçesine fidan dikimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi