Vali Hasan Şıldak Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören üniversite öğrencileriyle birlikte yemek yedi.

Balıkesir Üniversite Çağış Yerleşkesindeki yemekhanede yemek sırasına giren Vali Şıldak beraber yemek yediği öğrencilerin sohbetlerine ortak oldu. Yüzyüze eğitimin başlamasıyla birlikte Balıkesir’e gelen öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde ilgilenerek hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyen Şıldak, yemekte bir araya geldiği öğrencilere bir talep ve sorunların olup olmadığını sordu. 

Ulaşımla ilgili konularda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden öğrencilere sorunla yakından ilgileneceğini belirten Şıldak. yemekhanedeki öğrencilerle tek tek selamlaştı. Onlarla birlikte tabldot sırasına geçerek mönüdeki nohut ve pilava kaşık salladı.

Öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Vali Şıldak zamanlarının kıymetini bilmelerini ve bu yıllarını iyi değerlendirmelerini isteyerek, derslerinde başarılar diledi.

Yemeğin ardından programına devam eden Şıldak Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş ile birlikte üniversite kampüsünde yapımı tamamlanan Kütüphane ile Kongre ve Kültür Merkezi Binaları ve inşaatı devam eden KYK Yurtlarında incelemede bulundu.

Rektör Kuş’tan bilgi alan Şıldak, Balıkesir Üniversitesi’nin bu tür çalışmalarla gelişip büyümesinin çok önemli  olduğunu, yeni projelerin hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi