İzmir yolu üzerine yapacağı 100 milyon dolarlık Alışveriş Caddesi için Balıkesir'e gelen ünlü işadamı Ali Sabancı, işadamlarıyla üniversiteli gençlere iş hayatında başarılı olmanın sırlarını anlattı.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Esas Holding ile Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yapacağı 100 milyon dolarlık yatırım için geldiği Balıkesir'de büyük ilgi görürken verdiği mesajlarla ilgi odağı oldu. 


Balıkesirspor Kulübü Başkanı Feyyaz Çiftçi, ünlü milyardere arkasında isminin yazılı olduğu 10 numaralı Balıkesirspor formasını Büyükşehir Belediye başkanı Edip Uğur ile birlikte hediye etti.

BİZİMKİNİN KAÇ SANTİM OLDUĞU...

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Ali Sabancı, üniversiteli gençlere, sahibi olduğu Pegasus Hava Yolları'nın başlattığı ucuz bilet kampanyasından yararlanmaya çağırdı. 
Sabancı, bir başka  hava yolu şirketinin yaptığı  reklama atıfta bulunarak "Bir hava yolu şirketi çıktı ve bir reklam kampanyasına başladı.. Diyor ki reklam kampanyasında, 'Bizimki 77 santim'. Valla kardeşim bizimki 77 santim değil. Zaten bizimkinin kaç santim olduğu sizi nasıl ilgilendiriyor? Misafir ne istiyor? Misafir santimine bakmıyor. Misafir zamanında kalkabiliyor mu, o önemli diyor" ifadelerini kullanınca salonda büyük bir kahkaha tufanı koptu.
Ünlü işadamı Ali Sabancı, ziyaret ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a, sahibi olduğu havayolu şirketinin adının yazılı olduğu uçak maketi hediye etti. 

JET FADIL GÖNDERMESİ
Ali Sabancı,  ticaret yaşamınrda yalana yer olmadığına dikkat çektiği konuşmasına,  kamuoyunda "jet fadıl" olarak bilinen ve önceki gün dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan işadamı Fadıl Akgündüz'ü de isim vermeden konu yaptı. 
"Kalıcılık kolay olmuyor" diyen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bakın arama motorlarına, dün bir insan 3. defa aynı yöntemle Türkiye'yi dolandırdı. İsmi lazım değil. Kendine mi yanarsın, adama mı yanarsın? Bize müstahak demek ki. 3 defa aynı yöntemle dolandırdı. İsmi de hava yollarını hatırlatıyor biraz. Belki 4. defa da dolandırabilir ." 
Editör: Haber Merkezi