Zam başvurusununun ardından Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, "halkımızın hoşgörüsüne sığınarak yeni bir fiyat ayarlamasının yapılmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Halen Balıkesir'de taksi dolmuş ücretleri biletli yolcu 4.5, biletsiz yolcu 5 lira, öğrenci ise 3 lira. 

Tekin'in son zamlarla ilgili değerlendirmesi ve şehir içi ulaşım ücretlerine zam talebini içeren açıklaması şöyle:

"Esnafımızın çeşitli giderlerine %40 ile %100 oranında gelen zamlar nedeniyle her yıl yapmış olduğumuz gibi fiyat tarifesi ayarlaması yapılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyemize müracaat ettik. Büyükşehir belediyemizin ve esnafımızın onayı ile hem esnafımızı hem de Balıkesir de yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde yeterli olmasa da %20 gibi cüzi bir zam aldık.

​Yeni fiyat tarifesi aldığımız 27.12.2021 tarihinden sonra akaryakıta bu gün itibariyle %60 Diğer giderlerimize de çeşitli oranlarda zam gelmiştir. Şoför esnafımız Bu günlerde kazancı ile diğer giderlerini karşılayamadığı gibi günlük araç yakıtını karşılayamaz duruma gelmiştir.

​Her zaman Devletinin ve milletinin yanında olan şoför esnafımızın bu duruma dayanacak gücü kalmamıştır. Bu gelen fiyat farklarını bir şekilde yansıtmak durumu ile karşı karşıya kalmış yada yapmış olduğu faaliyetten çekilme durumuna gelmiştir.

​Dünyada ve ülkemizde yaşanan enerji kriziyle sürekli akaryakıta ve diğer giderlere gelen zamlar nedeniyle, her zaman olduğu gibi yapmış olduğumuz hizmetin yapılmasının gerekliliğine inanan üyelerimizin mağduriyetini gidermek, Balıkesir’li hemşerilerimizi de mağdur etmeyecek şekilde, halkımızın hoşgörüsüne sığınarak yeni bir fiyat ayarlamasının yapılmasını istiyoruz."

Rıza Tekin

Editör: Haber Merkezi