İlimiz ekonomisine önemli katma değer üreten ve uzun yıllar vergi rekortmenleri listesinin ilk sıralarında yer alan kuruluşun içerisindeki ekonomik darboğazı aşmak amacıyla konkordato başvurusu yapması, iş dünyasında yankı buldu.

Balıkesir Sanayi Odası’nın eski başkanı Ahmet Kula’nın şirketi Kula Gıda için konkordato istediği öğrenildi. 

Üç aylık geçici mühlet kararı verilen şirket için iki ay daha ek süre verilmesi kararlaştırıldı.

Kula Gıda Kombinaları AŞ, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu.

Balıkesir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada şirkete yönelik konkordato kararı verilmesi talep edildi. 


Sanayi Odası başkanlığı döneminde Ahmet Kula (sağda), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir törende görülüyor.

Komiser ataması yapıldı
diken.com'dan Ali Yılmaz'ın haberine göre, Mahkeme şirkete yönelik geçici mühlet verdi ve komiser ataması yaptı.

9 Eylül’deki duruşmada, şirkete yönelik iki aylık daha geçici mühlet verilmesi kararlaştırıldı.

Temeli 65 yıl önce atıldı

Un ve yem markaları ile öne çıkan Kula Gıda’nın ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Kula Balıkesir Sanayi Odası Başkanı olarak görev yaptı.


Temeli 65 yıl önce atılan dev şirketin hikayesi 
http://www.kulagida.com.tr sayfasında şöyle anlatılıyor:

KURUCUMUZ; ATAY KULA

Atay Kula 1938 yılında Balıkesir’in Şamlı köyünde doğdu. Aynur hanımla evlenip Ahmet, Aytaç, Arzu adında 3 evlat sahibi olmuştur. Babası Ahmet Kula ve üç oğlu Sami Kula - Rahmi Kula - Atay Kula hep beraber 1950-1968 yıllarında toptan zahire ticareti ile uğraşmışlardır.1963 yılında baba Ahmet Kula vefat etmiştir. Üç kardeş Zahire ticaretinden sonra sanayici olarak ilk adımlarını atmışlar ve Kula Yağ fabrikasını kurmuşlardır. Sanayide büyümek adına 1983 yılında Kula Yem fabrikası devreye girmiştir.1985 yılında Balıkesir’de 100 000 kapasiteli sofralık yumurta üretim çiftliği kurmuşlardır. Sene 1988 yılına gelindiğinde 3 kardeş iş sahalarını paylaşmaya karar verirler ve bu tarihten itibaren Atay Kula yem fabrikasının idaresini devir alır ve 1 yıl geçmeden ağabeyi Sami Kula ile tekrar ortak olurlar. Yeni bir hamleyle NAZAR UN fabrikasının 1990 yılında kurulmasını sağlarlar. Yatırım zincirinin son halkası ise kuluçka­ damızlık çiftliklerinde 1996 yılında etlik civciv üretimine başlarlar.1998 yılında ağabeyi Sami Kula’nın vefatından sonra Atay Bey Kula Yem - Nazar Un ve Elit Civcivi Kula Gıda Kombinaları A Ş. çatısı altında birleştirerek yönetim kurulu başkanlığını üstlenir.

Atay Bey yapılan yatırımların elde edilen başarıların en önemli sebepleri arasında piyasaya verdikleri güven ve kazandıkları itibar olmuştur der.

“ Sermayemizi güven, itibar ve çok çalışmakla kazandık”.

Atay Kula yatırımcı, vizyon sahibi, sanayici ve  atılımcı  ruhu  ile  hizmet sektörüne’ de 2007 yılında atılmış ve 52 Evler Restaurantını Balıkesir’e kazandırmıştır. Günümüze kadar restaurant işletmesi hizmet vermeye devam etmektedir. Atay Kula topluma katkı sağlayacak bazı hizmetlerde de büyük şirketlerin mutlaka öncü olması gerektiğini her zaman düşünmüştür.

Balıkesir Sanayi Odası Meclisinde 1985 yılında bulunmuş, Balıkesirspor’un 1.lige çıktığı 1975 sezonunda yönetimde görev almış, Rotary Kulüpte dönem  başkanlığı yapmıştır. Balıkesir Üniversitesi vakfının kuruluşu  içinde  öncülük  etmiş  ve  yönetiminde yer almıştır. Devlet hastanesi 112  Acil Servis binasını yaptırmıştır. Atay Kula geride bıraktığı yıllarda en değerli erdem olarak gördüğü dürüstlüğe ve verdiği sözlere  her zaman sadık kalarak yaşamış olmanın huzuruyla Eylül 2011  yılında  aramızdan ayrılmıştır. Ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun.

Bugün aramızda yoksun ama sen her zaman bizim kalbimizdesin, gönlümüzdesin.


 

Editör: Haber Merkezi