GES ile Karesi’nin kendi enerjisini üreteceğini söyleyen Başkan Dinçer Orkan, “Buradan elde edeceğimiz gelir ile kurulum kredisini de ödemiş olacağız. Yaklaşık bir 4 yıllık süre içinde buraya harcanan gider, belediye kasasından çıkmadan ödenmiş olacak” dedi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın projeleri arasında yer alan Güneş Enerji Santrali (GES)’in faaliyete geçmesi için gün sayılmaya başlandı. Davutlar Mahallesi’nde 1 mw gücünde güneş enerji santrali kurulumu çalışmalarında sona gelindi. Projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulunan Başkan Orkan, GES’in önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini söyledi.

PROJE 1 HAFTA İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Kurulum çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Orkan, gelecek için umut vadeden projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. GES projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Orkan, “Yaklaşık 1 hafta içerisinde bize proje teslim edilecek.1 mw’lik GES sistemini oluşturup yapılanmasını tamamladık. Biz tabi bunu yaparken hep söyledik; Belediyenin asli görevlerinin yanında gelir getirici hizmetlerde yapmak lazım. Çünkü belediyenin geliri ne kadar yüksek olursa halkına vereceği hizmeti daha fazla olur düşüncesiyle bu hizmetleri de yapmaya devam edeceğiz. Panellerimiz ve trafo binamız bitmiş durumda. Bittiğinde haftaya üretime geçme durumuna geleceğiz. Biz kalıcı ve çevreci bir sistem yaratmış oluyoruz” dedi.

“PROJE 4 YILDA KENDİ KREDİSİNİ ÖDEYEREK GELİR ELDE ETMEYE BAŞLAYACAK”

Gelir elde edici bu proje ile belediyeyi daha güçlü hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Orkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim bu ve bunun gibi projeleri daha da arttırma gibi düşüncemizde var. Bu 1 mw’lık bir projeydi. Burada 5 mw’ye çıkarma şansımız yok. İleriki planlamada Karesi Belediyemize güzel bir gelir olacak. Buradan elde edeceğimiz gelir ile kurulum kredisini de ödemiş olacağız. Yaklaşık bir 4 yıllık süre içinde buraya harcanan gider, belediye kasasından çıkmadan ödenmiş olacak. Hep geleceği planlıyoruz. 4 yıl sonra gelecek olan yönetime iyi, güçlü ve güzel bir belediye bırakmak istiyoruz. Güçlü belediye için bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karesi’de yaşayanları iyi, güzel ve sağlıklı bir yaşam geçirmelerini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi