BALOSB ile Balıkesir 2. OSB’nin birleşmesi kapsamında Balıkesir 2. OSB Yönetim Kurulu ile Bölge Müdürüne plaket verilmesi ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yeni genişleme alanlarına yatırım yapacak olan firmalar ile arsa tahsis sözleşmesi imza töreni yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonu'nda pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, BALOSB Müteşebbis Heyeti Balıkesir 2. OSB Üyeleri ve 2. yeni genişleme alanına yatırım yapacak 3 firmanın yetkilileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray yaparken, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Refik Budak pandemi tedbirleri kapmasında sanayi kuruluşlarınca salgının yayılımını en aza indirmek için yapılabilecekler konusunda bilgi vererek iş verenlere özellikle hes kodu uygulamasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti. Çalışma alanlarında, personelin ulaşımının sağlandığı servislerde, ortak kullanım alanlarında pandemi koşullarına göre uygulanması gerekenleri dile getirdi. 

VALİDEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Vali Hasan Şıldak program dolayısıyla yaptığı konuşmada, Balıkesir'in konumu dolayısıyla yakın gelecekte daha da güçleneceğini ifade ederek;" Balıkesir’de güç birliği oluşturmanın, sanayi alanında tek çatı altında birleşmenin, uyumun, iş birliğinin en güzel örneklerini yaşıyoruz. Gümrük Müdürlüğü’nün oluşum sürecini bir vesile olarak kullanıp her iki Organize Sanayi Bölgemiz ve şehrimizin bütün dinamiklerinin de desteğiyle bugün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde birleşmiş olmanın heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz. 29 Ocak 2021 itibariyle de bu birleşme resmiyet kazanmış oldu. Bugün bu pandemi şartlarında gerçekleştirdiğimiz mütevazi törenle de bunu tescillemiş, kamuoyumuzla paylaşmış oluyoruz.

“Sanayi Ana Sektör”

Organize Sanayi Bölgesinin pek çok gelişmeyi bir arada yürüten bir sürecin içinden geçtiğini belirten Şıldak; “Sanayi; Balıkesir’de güçlenen bir sektör. İnanıyorum ki buradaki yapılanma ve genişleme süreçleri, alt yapısı, İlimizin kazandığı önem, ülkemizin batı bölgesindeki ulaşım ağlarının ortasında yer alması gibi bir çok nedenle birlikte süreç hep birlikte ilerliyor. Buranın daha çok genişleyen, güçlenen bir yapıyla sanayicimizin hizmetinde olacağına ben de yürekten inanıyorum. Böylesine bir süreçte bu birleşmenin gerçekleşmiş olması da gerçekten son derece olumlu, şartların daha da  güçlenmesi için bir fırsat oluşturuyor. Bu birleşme sürecini destekleyen, hazırlayan, sürecin hızlanmasına vesile olan başta her iki OSB’nin yönetim kurullarında görev alan kıymetli iş insanlarımıza, sanayicilerimize, bürokratlarımıza, her iki osb bünyedeki değerli çalışanlarımıza emeklerinden, katkılarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu sürecin gerçekleşmesinde İl Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz, Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, yönetim kurullarımızın değerli üyeleri ve oda başkanlarımızın son derece önemli katkıları var. Ben de son döneminde bulunmuş oldum. Bu heyecanı sizlerle paylaşmak istiyorum.” diye konuştu. 

“Pandemi Uzun Bir Yolculuk”

Ülke genelinde pandemi kapsamında normal hayata dönüş gerçekleştirilirken İlimizde son iki haftalık kısa periyotta tekrar bir vaka yükselişiyle karşı karşıya kalındığını belirten Şıldak; “Dün Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan pandemiyle ilgili yeni kontrollü hayatın, yeni kontrollü normalleşme sürecinin hemen ertesi gününde bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz.

Bu süreçle ilgili de birkaç hususu belirtmek isterim. İlimiz hakikatten son dönemde; son iki haftalık periyotta maalesef tekrar bir vaka yükselişiyle karşı karşıya kaldı. Bu yöndeki bütün bilgilendirmeleri gayet şeffaf olarak sürecin en başından beri sağlıklı bir şekilde halkımızla paylaşıyoruz, vatandaşlarımızı uyarıyoruz, sanayi kuruluşlarımızı, iş yerlerimizi uyarıyoruz.

Ancak bu çok zig-zaglı uzun bir yolculuk. Pandemi süreci bir anlık bir süreç değil, başlayıp biten bir süreç değil, uzun bir süreç. Bu sürecin şu anki fotoğraf çekiminde böyle dönemsel bir yükselmeyle karşı karşıya kaldık.

Hep birlikte Halk Sağlığı Başkanımızın yaptığı açıklamaları dikkate alalım ve sanayi kuruluşlarımız baktığımızda hakikatten ciddi ölçüde vaka üreten yerler olabiliyor zamana zaman. Bu tedbirleri hep birlikte sıkı şekilde uygularsak, halkımızla beraber kamuda aldığımız tedbirlerle birlikte, denetimlerimizle birlikte kısa süre içinde biz rengimizi kırmızıdan daha olumlu renklere dönüştüreceğiz.

Ama bunun için güçlü bir kararlılık gerekiyor, güçlü bir mücadele gerekiyor. Aşılama çalışmalarında ilimiz ilk 5 il arasında bulunuyor. İlimizde 210 binin üzerinde aşılama gerçekleştirildi. Aşılama sürecinin hızlanması, havaların ısınmasıyla açık alan kullanımının artması ve dikkatimizi kaybetmeden, rehavete kapılmadan bu süreci Allah’ın yardımıyla hep birlikte atlatacağız. İyi sonuçlar bekliyoruz. Ama bunun için çaba göstermek gerekiyor. Dikkatiniz için, bu konuya verdiğiniz önem için sizlere tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Balıkesir OSB çatısı altında birleşerek görev süresini tamamlayan Balıkesir 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gültepe ve üyeleri Ahmet Uçar, Gürsel Ötegengil, Ergin Birgül, Tuncer Dökücüoğlu ve Akın Ünal'a teşekkür plaketleri takdim edilmesinin ardından, Balıkesir OSB'nin yeni genişleme alanlarına yatırım yapan Döşemenler Otomotiv Sahibi Tahsin Döşemen, BEKSAN grup adına Abdullah Bekki ve Akçalı Boya sahibi Akın Akçalı ile arsa tahsis sözleşmesi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi