Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Altıeylül’deki orta okulların rehber öğretmenleri ve idarecilerine Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin tanıtımını yaptı, lise seçimi yapacak öğrencileri meslek liselerine yönlendirmelerini istedi.

Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, “Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisemizde Endüstriyel Otomasyon, Yenilenebilir Enerji, Ulaştırma Hizmetleri Bölümlerine ilave Metal İşleme ve Tekstil alanları ilave edildi. Ticaret Odası ve Ticaret Borsamız ile birlikte lisede burs verdiğimiz öğrenci sayısı da 21’den 135’e çıktı. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde iş garantili kursları bitirenler fabrikalarımızda çalışmaya başlayacak” dedi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Altıeylül ilçesindeki orta okulların öğretmen ve idarecilerine Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ni tanıttı, lise seçimi yapacak öğrencileri Meslek Liselerine yönlendirmeleri istendi.

“DİPLOMALI İŞSİZLER YERİNE ARANAN ELEMANLAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, rehber öğretmenler ve okul idarecilerinin katıldığı törende konuşan Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, “Ortaokul öğrencilerinin meslek liselerini seçmede ön yargıları var. Meslek Liselerinde 9-10-11. sınıf öğrencileri isterlerse akademik derslere hazırlanabilecek. Hedefimiz ara eleman değil aranan elemanlar yetiştirmek. Diplomalı işsizler yerine, sanayinin aradığı elemanları yetiştirmeliyiz” dedi.

“İŞ GARANTİLİ KURSLARI BAŞLATIYORUZ”

Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Hüseyin Bekki de; kendisinin de Meslek Lisesi mezunu olduğunu söyledi. Bekki, “Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son yıllarda ulaşım imkanları ile cazip hale geldi. 143 fabrikada 15 bin kişi çalışıyor. Genişleme çalışmaları başladı. Gençlerimizi meslek lisemize ve ardından fabrikalarımıza bekliyoruz. Fabrikalarımızın teknik personel ihtiyacını karşılamak için Mesleki Teknik Eğitim Merkezimizi açtık. Burada iş garantili kurslar başlatıyoruz. Bu kursiyerlerimiz fabrikalarımızda işe başlayacak” dedi.

“MESLEKLERİN ÖNEMİNİ ANLATAMADIK”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, anne babalara meslek liselerinin ve mesleklerin önemini anlatamadıklarını söyledi. Yıldız, “Lise tercihi yapacak öğrencilerin velileri önümüzdeki günlerde tercih yaparken Rehber Öğretmenlere ‘Benim çocuğum falanca liseye gidebilecek mi, filanca liseye gidebilecek mi?’ diye soracak ama meslek lisesine gidebilecek mi diye sormayacak. Biz insanlarımıza mesleklerin önemini anlatamadık. Tornacı, elektrikçi evine alın teri ile kazandığı para ile ekmek götürüyorsa en mutlusu budur. Biz hiçbir yeri kazanamayan öğrencileri meslek lisesine gönderdik. Balıkesir ve ülkenin kurtuluşu mesleki eğitimde” dedi.

“ÜRETİMİN MERKEZİ OSB”

Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray da rehber öğretmenler ve okul idarecilerine Organize Sanayi Bölgesini tanıtan sunum yaptı. Eray, “Balıkesir’de üretimin merkezi Organize Sanayi Bölgesi. Organize Sanayi Bölgesi, Balıkesir’de artan ulaşım alanları ve yatırımlar ile ilgi odağı oldu. Bugün itibariyle 15 bin çalışana ulaştık. 7-8 yılda 40 bin çalışana ulaşacağız. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bize sorduğu ilk üç sorudan biri fabrikalarında çalışacak ara eleman bulup bulamayacakları oluyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde açtığımız Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde 5 atölye ve 5 laboratuvarımız yer alıyor” dedi.

Toplantının ardından ortaokul rehber öğretmenleri ve idarecileri Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde atölye ve laboratuvarları gezdi. Mahmut ACARÖZ (Haberci)

 

Editör: Haber Merkezi