Balıkesir Ticaret Borsası (BTB) yönetim kurulu, geçen 23 Ekim'de vefat eden efsane başkan Faruk Kula'sız ilk toplantısını yaptı. 

Toplantıda, başkanlık seçimi yapıldı. Yönetimde Faruk Kula'nın Başkan Yardımcısı olan Ersin Erdoğmuş oy birliğiyle yeni başkan oldu.

Erdoğmuş, gelecek Oda/Borsa seçimlerine kadar Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek. 

Ticaret Borsası'nın çiçeği burnundaki başkanı Ersin Erdoğmuş, ilk açıklamasından duygularını şöyle dile getirdi: 

“Faruk Kula kendisinden çok şey öğrendiğimiz, her alanda örnek aldığımız, kanaat önderi ve duayen bir iş adamı her şeyden öte hepimizin ağabeyiydi.

Onun izinden yürümek, hedeflerine ulaşmak ve yarım kalan projelerini tamamlamak boynumuzun borcu.

Biz onun yerinin dolmayacağını biliyoruz ancak ona yakışır şekilde bayrağı ileriyi taşıyarak onun için çok önemli olan ve bize miras olarak bıraktığı Borsamızı layık olduğu yerlere getirmek için var gücümüz ile çalışacağız” 

Ersin Erdoğmuş Kimdir?

1966 yılında Balıkesir’de doğan Ersin Erdoğmuş, Muharrem Hasbi Koray Lisesi’nde öğrenimini tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümünü bitirdi. 1999-2004 yılları arasında Balıkesir Belediyesi Meclis ve Encümen Üyeliği yapmış olup, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerde görev almıştır. 1999 Yılından bu yana Balıkesir Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, 2005 yılından itibaren TOBB Genel Kurul Delegeliği, 2013 yılından itibaren Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ORGANİZE'DEKİ GÖREVİNE BEKKİ GETİRİLDİ


Bu arada, Balıkesir Organazi Sanayi Bölgesi müteşebbis heyer yönetim kurulu da Faruk Kula'sız yaptığı ilk toplantısında, ondan boşalan 2. başkanlık görevine Hüseyin Bekki'nin getirilmesini karara bağladı. 

Editör: Haber Merkezi