BİGADİÇ AVCU İLE YÜKSELİŞTE

Çeyrek asırdır böyle hizmetlerin görülmediği Bigadiç'te, İçişleri Bakanlığı Baş Müfettişi de 1 hafta önce Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun politika ve hedefleri ile disiplinini memnuniyetle karşıladıklarını açıklamıştı. Şimdi de Başkan Avcu, bu övgünün ardından raporları tastiklercesine Bigadiç Belediyesi GES Projesi'ni hiç borçsuz, hiç kredi kullanmadan, kendi öz sermayesi ile vatandaşlarının hizmetine sundu.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda Bigadiç Belediyesi GES Projesi, bugün itibariyle enerji üretimine başladı. 1000 kWp kurulu güce sahip olup, 3 bin 780 adet panel ve 10 adet çeviriciden oluşan Bigadiç GES tesisinin yıllık yaklaşık 1 milyon Watt enerji üretmesi beklenmektedir. Bu verilere ulaşıldığı takdirde yaklaşık 1 milyon ile 1 milyon 500 bin TL/yıl gelir elde edilmesi öngörülmekte.

Bigadiç Belediyesi GES Projesi açılışında konuşan Belediye Başkanı İsmail Avcu, ''Biz günde 4 saat 6 saat elektriklerin kesildiği günlerden buralara geldik, bugün ise kendi elektriğimizi kendi enerjimizi üretir hale geldik, bundan sonraki yatırımlarımızı da kendi enerjimizi kullanarak masrafsız yapacağız, sevgili muhtarlarım artık bundan sonra işimiz daha kolay olacak buradan akacak kaynağı da ilçemizin yatırımlarında kullanacağız, burada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın ise konuşmasında ''Ülkemize ve ilçemize büyük katkı sağlayacak olan bu porojeyi ilçemize kazandırdığı için sayın belediye başkanımıza ve projede çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum, siz Bigadiç'lilerin böyle bir yatırımı daha iyi değerlendireceğini sahipleneceğini ve karşılığını göreceğini inanıyorum'' ifadelerine yer verdi.

Emekli İmam Hasan Dereli'nin yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından açılışı yapılan Bigadiç Belediyesi GES Projesi'nin kurdalesı ve makasına sahip çıkan Başkan Avcu hatıra olarak kurdale ve makası aldı.

Açılışa, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Kaymakam Refiği Hüseyin Çamkerten, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Bulut Doğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Saran, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Akgün, Hüseyin Zorlu, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Esra Bayraktar Önder, AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı Raşit Macan, Muhtarlar, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

> Emrah ÇAKMAK | Bigadiç Halkın Sesi

Editör: Haber Merkezi