BALIKESİR'in yetiştirdiği değerleri isimler arasındaki Profesör Dr. Mete Gündoğan, korona virüs süreciyle sıkıntıları daha da artan küçük esnaf ve dar gelirli vatandaşlarımız ile ilgili önemli bir öneride bulundu. 

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın baş danışmanı olarak bir dönem görev yapan iktisat profesörü Mete Gündoğan, "Ben olsam esnaf ve dar gelililerin bütün borçlarını silerdim"  dedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gündoğan şu ifadeleri kullandı:

"2020 Yazında emisyon 230+ milyar TL'ye çıkmıştı.

Sonra Naci Ağbal ile birlikte bu miktar 180 milyar TL'ye çekildi. 

Faizler çok arttı.

Şimdi esnaf perişan!

Ben olsam, oluşan farkı tabandan dolaşıma sokar esnaf ve dar gelirlilerin bütün borçlarını silerdim.

Siz yapamazsınız.

Vergide, milyarlarca liralık uzlaşmaya ses çıkaramayanlar veya ne olduğunu bile anlamayanlar benim bu ifademe şaşıyorlar.

Merak etmeyin, size rağmen sizi savunmaya devam edeceğim."

METE GÜNDOĞAN KİMDİR?

Mete Gündoğan, 1963 Balıkesir Dursunbey doğumludur. İlköğretim ve Lise tahsilini Ayvalık ilçesinde tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Lisans çalışmasını bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Yüksek Lisans çalışmasına başladı.

Tez aşamasında British Council'den kazanmış olduğu bursu değerlendirmek üzere İngiltere'ye gitti.


Cranfield Teknoloji Enstitüsü'nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında Yüksek Lisans (1990) çalışmalarını tamamladı. Doktorasını (1995) yine İngiltere'de, Cranfield Üniversitesi Endüstri ve Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yaptı. Doçentliğini 2000 yılında aldı.

Balıkesir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi (yarı zamanlı), Polis Akademisi (yarı zamanlı) ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi'nde çalıştı..Akademik çalışmalarının yanı sıra Dr.Gündoğan,Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma ve Geliştirme Planlaması Müdürlüğü'nde araştırma mühendisi ve bir müddet de müdür olarak görev aldı.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Bilim ve Teknoloji Sektörü uzmanı, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM'nde müşavir görevlerinde bulundu.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nde açılan 20nci Dönem Kamu Diplomasisi Kursunu tamamladı.

Çeşitli sanayi çalışmaları ve tecrübeleri çerçevesinde, Akıncı F-16 Uçak Fabrikası'nda (TAI) Kalite Teminat Sistemleri Başmühendisi olarak çalıştı. Avrupa Ford Motor Fabrikalarında (Köln-Almanya, Genk-Belçika, Valencia-İspanya, Bordeaux-Fransa ve Dagenham-İngiltere) "Bilgisayar Destekli Bakım Yönetim Sistemi" projesinde mühendis olarak çalıştı.

Özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık da yapan Dr. Gündoğan, Balkanlarda ve Türkiye'de özelleştirmeden alınan birçok fabrikanın devreye alınması projelerini gerçekleştirdi.

Uluslar arası ve ulusal düzeyde birçok yayını bulunan Prof. Dr. Mete Gündoğan'ın akademik ilgi alanları: Sistem Analizi ve Tasarımı, Üretim Yönetimi Sistemleri, Üretim Planlama ve Kontrolü, Teknoloji Yönetimi, Kalite Teminatı, Toplam Kalite Yönetimi, Bakım/ Onarım Planlaması ve Yönetimi, Mühendislik Ekonomisi, Maliyet Analizleri ve Muhasebesi ve Ekonomi (Mikro ve Makro)'dir.
 


 

Editör: Haber Merkezi