Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Balıkesir Valiliği’nin koordinasyonluğunda 25-29 Eylül 2019’da Edremit’te yapılacak 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi için ilk kafile Balıkesir’e adım attı.

4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesine katılmak üzere ilk kafile Rusya’nın St.Petersburg şehrinden Balıkesir’e ulaştı. Kafileyi Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş karşıladı. Karşılamada kafileye ilçe sunumu yapılırken ayrıca yöresel ikramlarda bulunuldu. Kafileye gezi boyunca; Strateji Geliştirme Müdürü Himmet Taşlıoğlu ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Salih Durak da eşlik edecek.

Sındırgı ilçesinde 2 gün boyunca inceleme gezisi yapacak olan kafilede; Rusya Ulusal TV kanalı ekibi, gazeteci, 3 doktor, sağlık turizm tur operatörü yer alıyor. Kafile bugün ve yarın Sındırgı’da termal turizm potansiyelini inceleyecek.

Kafileye ayrıca bölgede yer alan termal tesis gezi düzenlenecek. Ayrıca kafileye; güreş müzesi, hanımeli çarşısı, halı dokuma dükkanı, testi atölyesi ve Akpınar yaşam merkezi de tanıtılacak.

Balıkesir’de yapılacak zirve için ülkelerden 250 yabancı alım heyeti, 100 yerli acente, her ülkeden bir basın mensubu ve TV kanalı bekleniyor. Ayrıca zirveye şehir dışından da 450 katılımcının gelmesi öngürülüyor. Zirvenin ardından Rusya ve Ortadoğu coğrafyasındaki ülkelerde haftada 3 gün TV röportajları ve haberler ile Balıkesir’in tanıtımına destek verilecek.

Editör: Haber Merkezi