BALIKESİR'de şehir içi toplu taşıma ücretlerine 17 Ocak Pazartesi gününden geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üniversite öğrencilerine zam yaptırmadığı gibi fiyatı 4,5 lira olması gereken ücreti  3 liraya düşürttü. 

AKARYAKIT fiyatlarındaki yüksek artış, şehir içi ulaşım ücretlerine de zammı beraberinde getirdi.

SİVİL 4.5, ÖĞRENCİ 3 LİRA
Yeni tarifeye göre, taksi dolmuş ücretleri sivil yolcular için 4.5 lira olurken, öğrenci bileti de 3 liraya yükseltildi. 

Zam öncesi şehiriçi sivil 3.75,  öğrenci 2.50 lira idi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KIYAK
Bu arada, bir de müjdeli haber geldi. Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi hattında zam değil, indirim yapıldı.
Kampüs hattı öğrenci taşıma ücreti, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatıyla  3.50  liradan 3.00 liraya düşürüldü. 

Büyükşehir Belediyesi, kampüs hattında çalışan minübüscü esnafını öğrenci başı 1.50 lira sübvanse verecek.
Böylece tüm şehirde öğrenciler için tek bilet uygulamısına geçildi. 

BAŞKAN RIZA TEKİN'DEN  AÇIKLAMA
VATANDAŞI DÜŞÜNEREK DÜŞÜK ZAMMI KABUL ETTİK

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, akaryakıt ve yedek parça fiyatlarındaki yüksek oranlardaki artışa dikkat çekerek, "Şehir içi ulaşıma yapılan zam oranı düşük kalsa da, vatandaşın içerisinde bulunduğu durumu göze alarak bu fiyatları kabul ettik." ifadesini kullandı.

ZAM İSTEMEKTEN MUTLU DEĞİLİZ


Taşıma ücretinin artmasından kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu dile getiren başkan Rıza Tekin, "İnşallah akaryakıt, yedek parça ve sıfır araç fiyatları bundan sonra artma. Bizler de bir daha zam istemek zorunda kalmayız.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZORDA
En büyük sıkıntıyı öğrenci servisi taşımacıları yaşıyor. Milli Eğitim taşımacıları araçlarına mazot alamaz durumda. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil bir iyileştirme bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

ZAMLI TARİFE BAŞLADI


Bu arada, belirlenen yeni fiyatlar 17 Ocak Pazartesi günü itibariyle uygulanmaya başlandı.

Editör: Haber Merkezi