Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur'un, vizyon projelerinden biri daha hayata geçti. Temeli 16 Nisan 2016'da atılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışı, bugün saat 02.00'de yapıldı. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un da katıldığı törenle yaklaşık 50 milyon liraya mal olan ve bölgenin en modern hali olan tesis hizmete girdi. Kesirven (Akçakaya) Mahallesi'nde hizmet verecek olan yeni halde 60 işyeri ve buna bağlı depolar, sosyal donatılar, cami, soğuk hava deposu, patates ve kasa yıkama depoları ve otopark bulunuyor.

Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Susurluk Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Hızlıoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, oda başkanları, daire başkanları, belediye meclis üyeleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Hal esnafı ve çok sayıda davetli açılışa katıldı.

"TÜRKİYE'Yİ DOYURACAĞIZ"

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nin 3'üncü yılını doldurduğunu hatırlatarak, bir taraftan yeni yatırımların temellerini atarken, diğer taraftan da biten yatırımların açılışlarını yaptıklarını belirtti. Yeni sebze ve meyve halinin Balıkesir'e ve esnafa yakışacağını söyleyen Başkan Uğur, "Bu açılış ve yatırımlarımız devam edecek. Mübarek bir günde açıyoruz tesisimizi. Bereketli olsun inşallah. Esnafımız daha çok iş yapsın. Böyle bir sebze meyve hali insanlarımızın sağlığı açısında da önemli. Bir kaç gün önce gezdiğimde gördüm ki bir çok hal esnafı daha katma değeri yüksek ürünler pazarlayabilmek için ona göre hazırlık yapıyorlar. Paketleme ve yıkama tesisleri kuruyorlar. Balıkesir Türkiye'yi doyuran il. Sebze meyve ile de Türkiye'yi doyuracağız" diye konuştu.
"GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN"

Açılış töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir'in marka şehir olma yolunda emin adımlar atmaya devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin kente yakışan bir yatırımı hayata geçirdiğini ifade eden Vali Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehrimiz Balıkesir'in, böyle modern bir hale sahip olması gerektiğine karar vermiş. Daha önce burayı inşaat bitmek üzereyken gezmiştim. Gerçekten günün koşullarına uygun. Marka şehir Balıkesir'e de yakışan büyük projelerden biri gerçekleştirilmiş oldu. Başta Büyükşehir Başkanımız olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Esnafımıza bereketli bol kazanç diliyoruz. Şehrimize yakışır ticaretin yapıldığı, şehrimize yakışır kalitenin de içinde barındırıldığı yeni halimiz hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Konuşmaların ardından dualar yapılarak yeni halin açılış kurdelesi kesildi. Kurban kesim töreni ardından Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve katılımcılar hali gezerek incelemelerde bulundu, esnafa hayırlı işler diledi.
Editör: Haber Merkezi