Kepsut Kapalı Pazar Alanında açılışı gerçekleştirilen ve traktör, zirai aletler ile hayvancılıkla ilgili ekipmanların sergilendiği 11. Tarım Fuarı, 300 firmanın katılımıyla 15 Mart'a kadar açık olacak.


Balıkesir'in Kepsut ilçesinde düzenlenen bu yıl 11.'si düzenlenen "Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'un ev sahipliği yaptığı fuara bu yıl da katılım yüksek düzeyde oldu. 

Belediye Başkanı İsmail Cankul. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücey Yılmaz ile Milletvekili Adil Çelik'in yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye'yi doyuran il Balıkesir'in dünya standartlarında ürün yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.

İLK SIRALARDAKİ YERİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ
Fuarlara daima ihtiyaç olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı,"Bu şehrin üreticilerinin, çiftçilerinin, Kepsut'un tarım ve hayvancılıkla uğraşan bu güzel insanlarının Türkiye'nin örnek gösterilecek çiftçiler olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu şehirde sütün, etin, sebzenin, meyvenin en kalitelisi üretiliyor. Balıkesirliler bu işi güzel yapıyor.

Ama bu güzelliğin devam etmesi gerekiyor. Bu tür fuarlarla yeni ekipmanları çiftçimizle buluşturarak, çiftçimizin liderliğini kimseye bırakmamamız gerekiyor. Artık devir kalite devri, her şeyin bir standardı var. Bu şehrin insanları bunu başarıyor ve bu başarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Biz hem ürettiğimiz miktarlar hem de kalitemizle ülkedeki ilk sıralardaki yerimizi muhafaza edeceğiz."şeklinde konuştu.

TARIM ŞEHRİ BALIKESİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da konuşmasında, teknoloji vurgusu yaptı, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinin çalışmalarına değindi. 


Balıkesir'in  yüzde 55'in  tarım ve tarıma dayalı ürünlerle  geçimini sağlayan bir il olduğuna dikkati çeken Yılmaz,  "Sanayimiz de var, memurumuz da var, baktığınız zaman madenlerimiz de var, turizmimiz de var, ama köküne indiğiniz zaman herkesin boğazından tarımla ilgili yapılan bir faaliyetten dolayı bir rızık geçiyor. O nedenle Balıkesir için en önemli iştigal alanı ve geliştirilmesi için hep berabere hareket etmemiz gereken alan tarım ve tarıma dayalı faaliyet alanlarıdır" diye konuştu. 

KURDELA 11. KEZ KESİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra stantları gezen Vali Yazıcı ve diğer katılımcılar, yetkililerden bilgi aldılar.


Törene, Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Kepsut Kaymakamı Bilal Ölmez, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Kurtuluş Candan, KOSGEB İl Müdür Vekili Kadir Dağdeviren'in yanı sıra üretici birlikleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tarım makineleri üreten yaklaşık 250 firma ile hayvancılık yapan 50 üreticinin katıldığı fuar 15 Mart'a kadar açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi