SUSURLUK'ta Yörsan çalışanları, kapatılan fabrika önünde çoluk- çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç toplanarak eylem yaptı. 

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ile eski belediye başkanı İsmail Güneş'in yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri de katılarak "Siyaset için değil, memleket için Yörsan"  adı altında gerçelkeşen eyleme destek verdi. 

Yönsan Çalışanları adına yapılan açıklamada; "Türkiye de ilk defa; tüm siyasi tarafların ortak amaçta birleştiği ve siyasetin için değil Susurluk ilçemizin kaybedilmiş istihdamını yeniden kazanmak adına eylemimize katılım sağlayan tüm taraflara teşekkür ederiz.

Yörsan Memleket için Susurluğumuz için son derece önemlidir. Bir an önce faaliyete geçmesi en büyük temennimizdir." dileğinde bulunuldu.

Eylemin Nedeni şöyle açıklandı:

1) Bir Yılı aşkındır devam eden Yörsan İflas davasında mahkeme nezdinde karar verilmesine rağmen yasal süreçte sebepsiz ve gereksiz yere aylarca iflas dosyamızın bekletilmesi;

2) Bu oyalamalar mağdur işçilerin ve alacaklı tedarikçilerin haklarını almasında gecikmeye yol açtığı gibi fabrikanın satışını ve yeniden faaliyete geçmesini geciktirmesi,

ÖNEMLİ UYARILAR:

Eylem tamamen yargı sürecindeki aksamalar ve alacaklıların sıra cetveli kesinleşmesine rağmen dosya hesabında para olduğu halde dağıtım yapılmamasına karşı yapılacak olup, siyasi partilerin ve mensuplarının siyasi rantı haline dönüştürülmemesi temennisi ve çabası içersinde olunacaktır...

Bu konuda Yörsan Çalışanları maksimum hassasiyeti gösterecek ve herhangi bir provokatif söylem veya girişime müsade etmeyecektir.

Ayrıca, Bir yıllık İflas Sürecinde kimlerin bize destek olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sn.Adil ÇELİK Vekilimiz, Sn. Yavuz SUBAŞI Vekilimiz, Susurluk Belediye Başkanımız Sn. Nurettin GÜNEY, İktidar Susurluk İlçe Teşkilat Başkanı Sn. Melih BAĞIRGAN başta olmak üzere yerelde ve ulusal da desteğini esirgemeyen tüm yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

En baştan bu güne kadar dediğimiz tek bir şey var!

"YÖRSAN SİYASET DEĞİL MEMLEKET MESELESİDİR"

Anlayışı ile eylemimize SİYASET İÇİN DEĞİL memleket için SUSURLUK ve bölgenin kalkınması için destek verilmesini önemle arz ederiz.

Adım Adım Sonuca...

Saygı ve Selamlarımızla,

Yörsan Çalışanları

Editör: Haber Merkezi