Esas Holding’in Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 50 milyon lira bedel ödeyerek ihale yoluyla satın aldığı araziye yapılacak olan yeni yatırımın temelleri atıldı.
100 milyon dolara mal olması planlanan “10 Burda Alışveriş Merkezi”, yapımı devam eden 1000 Yataklı Devlet Hastanesi’nin önüne inşa edilecek.
120 bin metrekare inşaat alanına sahip olan 10 Burda’nın temelleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı. 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan 10 Burda’nın temel atma töreni yapılacak olan tesisin tanıtıldığı filmin gösterimi ile başladı. Gösterim ardından açılış konuşması yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, tesis hakkında bilgiler verdi.

DÜNYA MARKALARI BALIKESİRLİLERİN AYAĞINA GELECEK
Perakende sektörünün ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yarattığını söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Bu doğrultuda yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeni yatırımımızı Balıkesir’de gerçekleştirmeye karar verdik. Ülkemizin en çok yatırım alan, ortalama satın alma gücünün en üst seviyesini oluşturan Balıkesir’imizde 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Özellikle bugünlerde böyle bir yatırımın da Türkiye’ye güzel bir mesaj olacağını düşünüyoruz. Başta böyle bir yatırım olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan yatırımımız açıldığında yaklaşık 1500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu 2 bin kişiye çıkacaktır. Şu anda mevcut yürüttüğümüz projelerde burası ile birlikte 6 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Balıkesir halkının tüm ihtiyaçlarına karşılık, yeme-içme, kültür sanat ve eğlencenin merkezi olmaya aday olan 10 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 42 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 1800 araç kapasiteli otoparkı ile Türkiye ve dünyanın perakende markalarına evsahipliği yaratacaktır” diye konuştu.
BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”
Balıkesir’in gelişen ve büyüyen bir şehir olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Güney Marmara’da devletin yaptığı altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, gölet, barajlar ve hızlı trenler gibi yatırımlar ile Balıkesir’in cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i yaşanılabilir bir şehir yapma hedefleri olduğunu belirten Başkan Uğur, “Sosyal yaşantısıyla, ticari alanlarıyla, kültür alanları, üniversitesi, sanayisiyle, hepsiyle bir bütün teşkil eden bir şehir düşünüyoruz. Sabahtan Kale Grubu Balıkesir’deydi. Karar verdiler, büyük bir yatırımı Organize Sanayi Bölgesi’ne gerçekleştirecek. Aynı şekilde Almanya’dan gelen yatırımcılar var. Balıkesir, Marmara Denizi’nin Gold Ring denilen yüzüğün hemen kenarında bulunuyor. Önemli bir lojistik ve ticari merkez. Az önce Sayın Kamışlı ifade etti. Burada 1500-2 bin kişi çalışacak diyor. Çay Deresi’nde 2 bin kişi çalışacak. Çamlık’ta en az bin kişi. Balıkesir’de hemen 11-12 ay içerinde 5-6 bin kişinin istihdam sağlanacağı yatırımları yapıyoruz. Bugün Kale Grubu geldi. Yatırım yapacak. Balıkesir cazibe merkezi. Hep birlikte Balıkesir’i yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz” dedi.
YENİ YATIRIMLAR İLE BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Başkan Uğur konuşması sonunda Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı’dan 2018’in Nisan ayında açılması planlanan tesisin daha önce bitirilmesi talebinde bulundu. Kamışlı’da bu isteği not aldıklarını ve kendilerinin de tesisi bir an önce hayata geçirmek istediklerini söyledi. Başkan Uğur, 10 Burda AVM’nin yanında bulunan 1000 yataklı devlet hastanesinde de 2 bine yakın kişinin ve çevresinde bulunan arazilere yapılacak yatırımlarda da binlerce kişinin istihdam edilerek, bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.
Konuşmaların ardından tesisin temelleri atıldı. Temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Osman Yenidoğan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, holding yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri ile davetliler ve basın mensupları katıldı.
Editör: Haber Merkezi