Proje ile bugün atıl durumda olan şehir merkezindeki Çamlık Tepesi’nin bir kültür ve bilim merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Projenin en dikkat çeken bölümü olan hilal şeklindeki Çamlık Camii ise şehrin her yerinden görülen bir simge olacak. Büyükşehir Meclisi’nin gündeminde Çamlık Projesi ile birlikte 48 konu görüşüldü. 
Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi Meclis Başkanvekili Ekrem Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan, bilim merkezi, kütüphane, çocuk oyun alanı, spor sahası ve özgün mimarisiyle şehrin simgesi olacak Çamlık Camii gibi yapılarıyla öne çıkan Çamlık Projesinin yapılacağı alan içerisindeki mera vasfındaki arazilerin hazineden satın alınması için meclisten yetki alındı.
Balıkesir’in büyümesi ve kalkınmasında simge projelerden olan Çamlık Projesi içerisinde yer alan mera vasfındaki yerlerin hazineden alınması kararının çıktığı meclis toplantısında ayrıca 48 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı,

Editör: Haber Merkezi