Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Balıkesir Dursunbey projesi için düğmeye bastı.

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Balıkesir Dursunbey ilçesinde 160 adet konut hayata geçirecek.

TOKİ Balıkesir Dursunbey projesinde konutların yanı sıra 1 adet büfe de bulunuyor. Balıkesir Dursunbey  TOKİ  2019 projesi ihalesi 31 Temmuz'da yapılacak.

İHALEYLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLA

BUGÜNDEN 157 KİŞİ BAŞVURDU

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, 3. Etap TOKİ için 157 kesin kayıt aldıklarını açıkladı.

Başkan Bahçavan şunları söyledi:

"Dursunbey Belediyesi olarak TOKİ ile yaptığımız görüşmelerin ardından İlçemizden gelen talepler doğrultusunda yeni bir TOKİ için girişimde bulunmuştuk.

Bu girişimin ardından talep toplamaya başladık. İki ay içerisinde 157 vatandaşımız kesin kayıtlarını yaptırdı.

Önümüzdeki günler içerisinde toplu konutların yapımıyla ilgili olarak kesin maliyetler ortaya çıkartılacak ve ihale sürecine gidilecek.

Belediye olarak kayıtları toplu konut idaresine bildirerek gerekli prosedürleri tamamladık.

2+1 VE 3+1 OLACAK

500 GÜNDE TESLİM EDİLECEK

Üçeylül Mahallesi Yandere bölgesine yapılacak olan yeni TOKİ’ler Alt gelir grubu ve standart konut grubu olarak iki ayrı kategoride ve farklı büyüklüklerde yapılacak. 3+1 ve 2+1 şeklinde inşa edilecek.

Bu yıl içerisinde inşaatlara başlanacak. Yer teslimi yapıldıkttan sonra hak sahiplerine yaklaşık 500 gün içerisinde konutlar teslim edilecek.

TOKİ konutlarının İlçemize hak sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." 

Editör: Haber Merkezi