ANNELERİN AYAKLARININ ALTI ÖPÜLÜR!
Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Ersin Yazıcı, kalplerde yaşatılan tüm annelerin; evlat sevgisini hiçbir sevgiye değişmeyen kutsal varlıklar olduğunu ifade etti.

BU HASRETİN BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu yıl ki Anneler Günü'nün farklı kutlanacak olması, tüm anneleri sevindirmesi için herkesi elini, bedenini, yüreğini ortaya koymaya davet eden Vali Ersin Yazıcı, "Anne kavramı, bizim için yılın yalnızca bir gününde hatırlanıp kutlanacak bir değer değil, cennetin müjdecisidir. Bütün annelerin gülümsediği, bütün annelerin evlatlarıyla kucaklaştığı bir Anneler Günü'nü gerçekten çok özledik. Bu özlemin, bu hasretin bitmesini yürekten temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

EN GÜVENLİ KÖPRÜ ANNELERİN OMUZLARIDIR
Annelerin sevgi ve destekleriyle güçlü yarınların da kurucuları, toplumun mimarları olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz en çok annelerimizin payı vardır.  Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, 'ana gibi yar olmaz' diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Aileyi bir arada tutan annedir ve sağlam aile yapısı, sağlam toplumu oluşturur. Anneler dilimizin öğreticisi, hayatı bizlere tanıtan ilk ve ebedi öğretmenlerimizdirler. Çaresiz anlarımızda bizleri umuda ulaştırabilecek en güvenli köprü yine onların omuzlarıdır. Annelerin hakkı hiç ödenmez, biliyoruz. Onları çok seviyoruz." dedi.

EN DEĞERLİ EMANETLERİMİZ: ŞEHİT ANNELERİMİZ
Anneliğin, başka hiçbir şeyle karşılaştırılmayacak, çok yüce bir duygu olduğunu belirten Vali Yazıcı, "İlk göz ağrımız olan annelerimizi yalnızca bir gün değil, her gün Anneler Günüymüş gibi hatırlamalı, yanlarında olmalıyız. Bizlerin hem en değerli, hem de en kutsal varlıkları olan annelerimiz, fedakârlıkları ve üzerimizdeki emekleriyle başımızın tacıdır. Ne yaparsak yapalım onların hakkını ödeyemeyiz. En değerli emanetlerimiz olan Şehit annelerimiz, tüm milletimize bırakılmış ortak emanetlerdir. Şehit annelerimiz unutmasınlar ki benim gibi milyonlarca evlatları var. Bu millete kahramanlar vermiş tüm annelere hürmetlerimizi iletiyor, Allah onlardan razı olsun diyorum." dedi.

SEVGİNİN, FEDAKÂRLIĞIN VE BAĞLILIĞIN SEMBOLÜ
Annelerin sevginin, fedakârlığın ve bağlılığın sembolü olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "En değerli varlıklarını vatan, bayrak ve millet uğruna cepheye gönderen Şehitlerimizin annelerine sevgilerimi, saygılarımı, şükranlarımı sunuyor, yaşamımız boyunca vazgeçemediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, bizleri karşılıksız sevgi ve emekleriyle büyüten tüm annelerimizin 'Anneler Günü'nü en içten duygularımla kutlar, mutluluklar dilerim." ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi