Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Salih Tozan Kültür Merkezindeki tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Altıeylül Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Bektaş yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının ve İstiklal Marşı'nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Altıeylül Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu tiyatral gösteri büyük ilgi gördü.

ROL MODEL: MEHMET AKİF
Anma programı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; "Son günlerde yaşananlardan sonra bu ülkenin ne kadar büyük zorluklarla elde edildiğini, kanlarla sulanan Anadolu topraklarımızı kimseye teslim edilemeyeceği rahmetli Mehmet Akif’in tüm şiirlerinde görüyoruz. Gerçekten Mehmet Akif her yönüyle örnek insan. Bir kez daha kim olduğunu herkese anlatmaya çalıştık. Mehmet Akif Ersoy, şahsiyetinin çizgileri bakımından neslimiz için, nesillerimiz için numunedir, rol modeldir. Mehmet Akif'ten öğreneceğimiz çok şey var. Zorluklardan yılmamayı ve ümitsiz olmamayı milletçe ondan öğrendik. Emeği geçen başta öğretmenimiz ve okul müdürümüz olmak üzere Cumhuriyet Anadolu Lisemizin öğrencilerini kutluyorum."dedi.

99 YAŞINDA
İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 99.yılını bir kez daha kutluyor, bu marşı yazarken  'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum." dedi.

KİMLER KATILDI
Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 99. yıl anma programına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Mehmet Gücü, Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Topçu Albay Yüksel Kolcu, Balıkesir Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kurum amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi