Korona salgını sonrası hareketlenen tatil beldeleriyle kırsal mahallelerdeki yerleşik halk tedirgin oldu. Körfezdeki belediye başkanları yazılıkçılara "gelmeyin" çağrısı yaparken, Sındırgı'da il dışından gelenlerin ihbar edilmesi kararı alındı.

DÜNYANIN kabusuna dönüşen korona virüs salgınının ülkemizde de görülmesinin ardından, okulların tatil edilmesi, cafe, restoran, oyun salonları vb. çok sayıda işyerinin kapatılması, özel sektör ve kamuda esnek çalışma modeline geçilmesiye birlikte büyük şehirlerden kaçış başladı.

Balıkesir'deki nüfus yoğunluğu arttı. Büyük şehirlerden Ayvalık, Altınoluk, Akçay, Burhaniye'deki ikinci konutların kapıları yaz gelmeden açıldı.

Bölgemizdeki hareketlik, koronavirüs salgını nedeniyle yerleşik nüfusun tedirgin olmasına neden oldu. 

AYVALIK'A GELMEYİN

Balıkesir turizminin başkenti olarak bilinen Ayvalık, insan hareketliliğin en çok yaşandığı ilçelerin başında geldi. Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Yaşadığımız bu kritik süreci bir tatil olarak algılayıp, başta Ayvalık olmak üzere tatil kasabalarına gelmeyin" çağırısı yapmak zorunda kaldı. Başkan Ergin'in çağrısına ilçe halkı da destek verdi. 

Bu arada körfez yolunda denetim yapan güvenlik güçleri, araç sürücülerinin ateşlerini ölçmeye başladı.Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim getirildi.

SINDIRGI'DA KARAR

Bu arada.Balıkesir'in Sındırgı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, bugün örnek bir karara imza atarak ilçeye dışarıdan gelenlerin Sağlık Müdürlüğü'ne ihbar edilmesini istedi.

Kurulun kararı sonrasında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sosyal medya hesabından "Muhtarlarımıza Acil Duyuru" başlığıyla şu çağrıyı yaptı:

"İl dışından mahallenize son 14 gün içinde dışarıdan gelenleri İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirin ve evden çıkmamalarını sağlayın."

Editör: Haber Merkezi