BALIKESİR'de gece yarısı peş peşe depremler meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 01.13'te kaydedilen 4.3  büyüklüğündeki depremin ardından ikinci büyük sarsıntı saat 01:59'da gerçekleşti.

İlk belirlemelere göre, büyüklüğü 4.9 açıklanan  depremin merkez üssü yine Karesi Çaypınar olarak kaydedildi. Bir kaç saniye süren sarsıntı Balıkesir ve çevre illerde de şiddetli şekilde hissedildi.

Balıkesir'de tüm birimler, ikinci büyük sarsıntının sonrası teyakkuz haline geçti. Jandarma ve AFAD ekipleri bölgede taramalara başladı. 

AFAD VERİLERİ AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) saat 01.59'da Balıkesir'in Karesi ilçesine bağlı Çaypınar'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 14.01 km olarak ölçüldü. AFAD, 01:13'teki depremin büyüklüğünü de 4.1 bir olarak kayıtlara geçmişti.

BALIKESİR'de tüm birimler, ikinci büyük sarsıntının ardından teyakkuz haline geçti. Bölgede taramalara başladı. 

Balıkesir'de 01:13 ile 02:08 saatleri arasında 13 ayrı deprem meydana geldi. 

VALİDEN AÇIKLAMA

İki büyük sartsıntının ardından Vali Hasan Şıldak açıklamasında, "Karesi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda ilk tarama sonuçlarına göre olumsuz
bir durum bulunmamaktadır. Afad ve Jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Bölgede vatandaşların evlerinden ayrılarak sokağa döküldüğü bildirildi.

AFAD'dan AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açılamada, "Karesi ilçesinde meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Editör: Haber Merkezi