SON çıkan Valiler Kararnamesi ile Antalya'ya atanan vali Ersin Yazıcı, 4 yıl görev yaptığı ve güzel izler bıraktığı Balıkesir'e bugün veda etti. Valilik bahçesindeki törene eşi ve çocuklarıyla beraber gelen Yazıcı, herkesle tek tek vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. 


AK Parti Balıkesir Milletvekilleri uğurlama törenine tam kadro katılarak Vali Ersin Yazıcı ile vedalaştı.

İLK KEZ BİR VALİ, DİĞERİNİ UĞURLADI

Vali Yazıcı için düzenlenen veda töreninde Balıkesir bir ilki yaşadı.

Balıkesir'de görev yaptığı sırada başka ilimize atanan bir vali, ilk kez halefi tarafından uğurlandı. 

Tablo 'devir-teslim töreni' olarak algılandı.


Balıkesir'in 44. valisi Hasan Şıldak, selefi Ersin Yazıcı'ya ünlü Yağcıbedir halısı hediye ederek Antalya'ya yolcu etti.

DUYGULANDI

Hayli duygulu anlar yaşadığı vedalaşma sonrası Vali Yazıcı gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'den mutlu ayrıldığını ve haklarını helal etmelerini diledi. 
Yazıcı şöyle konuştu: 

MUTLU AYRILIYORUM,
MEMMUN AYRILIYORUM

"Balıkesir'de güzel bir dört yıl oldu. Beraber çalıştığım herkese çok teşekkür ediyorum. Benim açımdan güzel bir ayrılık. İnsan olarak çok mutlu ayrılıyorum, memnun ayrılıyorum. Balıkesir güzel bir şehir, güzel insanların bulunduğu bir şehir. Balıkesir'in önü her daim açık. Biz de 4 yıl boyunca küçük de olsa bir katkı sunmaya çalıştık. Balıkesir Valiliğini güzel bir arkadaşımıza devrediyoruz. Balıkesir'in daha ileriye gideceğine inanıyorum."

ALLAH YOLUNUZU AÇIK EYLESİN

ŞILDAK NE DEDİ?
Balıkesir'in yeni  valisi Hasan Şıldak da, "Değerli bir yöneticimizden Valilik görevini devralmaktan büyük onur duyuyorum. Allah yolunuzu açık etsin." diyerek duygularını ifade etti.

KİMLER KATILDI?

VALİ Yazıcı için düzenlenen uğurlama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Balıkesir milletvekilleri Mutlu Aydemir, Belgin Uygur, Adil Çelik, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Garnizon Komutanı Kemal Turan, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Meclis Başkanı Okan Telaşeli, Sanayi Odası Meclis Başkanı Erhan Ortköylü, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği adına İsa Erol, Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile bir çok STK temsilcisi, şehit, gazi ve engelli aileleri, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle valilik personeli katıldı.

Editör: Haber Merkezi