ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde şehit düşen askerlerden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Durabeyler Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu şehit düşen 3 askerden 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen'in cenazesi dün akşam helikopterle Dursunbey'e getirildi. Şehit Gezen'in bugün Dursunbey Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan cerazesi ilçeye 15 kilometre mesafedeki kırsal Durabeyler Mahallesi'ne getirildi.
Balıkesir ve Dursunbey ilçesi ile köylerinden de binlerce kişi şehidi uğurlamak için Durabeyler'e geldi. Şehidin baba evinin önünde dualar okundu, helallik alındı.

Ardından cenaze omuzlarda Durabeyler İlkokulu bahçesine getirildi. Şehidin annesi Ayşe Gezen, babası Arif Gezen, ağabeyi Halil Gezen, kızkardeşi Semra Gezen, sözlüsü Yasemin Akbaş başsağlığı dileklerini kabul etti.

Şehit babası Arif Gezen metanetiyle dikkat çekerken, anne Ayşe Gezen Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü, dua etti. Şehidin 3 yaşındaki yeğeni Ali Gezen, amcasının tabutunu ve fotoğrafını öptü. Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek de Ali'yi kucağına alarak, sevdi.
Cenaze namazını İl Müftü Yardımcısı Ramazan Topcan kıldırdı. C
enaze namazına Vali Mustafa Yaman'la birlikte aslen Dursunbeyli olan ve özel işleri nedeniyle ilçede bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Kasım Bostan ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçe belediye başkanları, çok sayıda subay, astsubay ve çok sayıda katıldı.

Cenaze okunan duaların ardından kortej eşliğinde okul bahçesinden Durabeyler Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk göndererek, Gezen Ailesi'nin acısına ortak oldu.
Editör: Haber Merkezi