BALIKESİR'in komşu ilçesi Akhisar saat 11.26'da, Kandilli verilerine göre 5, AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.  
Merkez üssü Akhisar olan yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğündeki deprem Balıkesir, İzmir, Bursa, Çanakkale'de de hissedildi. 
Balıkesir ve Bigadiç, Sındırgı ilçelerinde de korkulu anlar yaşanmasına neden olan depremde herhangi bir üzücü olayın meydana gelmediği öğrenildi. 
Bu arada, Akhisar saat 12.29'da AFAD verilerine göre 4.5 büyüklüğünde bir depremle ikinci kez sallandı.  Bölgede 20'ye yakın artçı meydana geldi. 
YENİ BİR DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu sorunun cevabını şöyle verdi: 
"Depremin yoğunlaştığı yer, Akhisar- Soma ve Sındırgı üçgeni. Bu bölgede yön anlamında hem kuzeydoğu- kuzeybatı, güneydoğu güneybatı sarsıntı oluyor. Bunlar diri faylar. 6- 7 büyüklüğünde deprem de üretebilir. Yaşanan sarsıntılar silsilesi, 5 büyüklüğündeki depremin artçı ve öncüleri. Depremin odak derinliklerine baktığımızda 2- 13 kilometre arasında değişiyor. Yüzeye yakın, sığ deprem olduğu için geniş alanda hissediliyor. Ayrıca Batı Anadolu kırıklı olduğundan enerji iletimi daha kolay oluyor."
Editör: Haber Merkezi