Reuters'ın haberine göre Türkiye'de bazı kamu kurumu ve bankaların internet sitelerinin çalışmamasına neden olan siber saldırı bugün de devam ederken, bankalarda aralıklarla işlemler yapılamıyor; kredi kartı ödemeleri gerçekleştirilemiyor.

Türkiye'deki başlıca bankaların ve bazı kamu kurumlarının internet sitelerine dün öğleden sonra DDoS olarak adlandırılan suni internet trafiği saldırısı nedeniyle bir süreliğine erişilemedi.

Saldırıdan etkilenen bir bankadan yetkili bugün yaptığı açıklamada, "Saldırı nedeniyle internet sitesi ve kredi kartı işlemleri aralıklarla yapılamıyor" dedi.

Başka bir banka çalışanı ise, "Saldırı internet sitesi ve iç ağı etkiliyor, şube içi işlemlerde ara sıra aksama olabiliyor" dedi.

E-devlet internet sitesine de giriş yapılamadığı görülüyor.
Bankalara yapılan saldırı, geçen hafta Pazartesi başlayan ve .tr ile biten internet sitelerinin isimlerini yöneten Nic.TR'ye yapılan saldırıyı izliyor.

İki saldırının birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir açıklama yapılmamasına rağmen, dünden bu yana yapılan saldırı bankalara odaklanıyor.
Nic.TR hafta içinde yaptığı açıklamada saldırının yurtdışından kaynaklandığını ve organize olduğunu açıklamıştı.
Editör: Haber Merkezi