Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısı Edremit’te yapıldı. Toplantı körfez bölgesinin de tanıtımına vesile oldu. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, yüksek yargı üyelerine ev sahipliğini yaparken, toplantı için körfezi tercih eden Yargıtay başkanı Cirit'e teşekkür etti.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, toplantıda Yargıtay üyelerine seslendi. Anayasal bir kurum olarak hukukun ülkede uygulanmasını sağlama görevini layıkıyla yerine getirebilmek için çalıştıklarını belirtti. 
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Yargıtay Başkanı Cirit, 2016 yılını değerlendirildiklerini belirterek şunları söyledi:

Burhaniye Belediyesinin özel olarak düzenlediği  deve güreşlerini, Yargıtay Başkanım İsmail Rüştü Cirit ile yüksek yargı mensupları ilgiyle izledi. 

“Yargıtayımızın yıllık iş bölümü toplantısını yaptık. 2016'da istinafların faaliyete geçmiş olması ve yargıda yaşanan birçok gelişmeden sonra 6723 Sayılı Yasa gereği olarak da Yargıtay'ın iş hacminin azalması, daire sayılarının da azaltılması neticesinde bu yıl 5 daireyi kapatmıştık. Daha iyi hizmet sunabilmek, daha adil, adaletli sistemi kurabilmek için Yargıtay'ın 'içtihat mahkemesi' niteliğinde faaliyet yürütebilmesi için iş bölümünü yaptık. 1924 yılında faaliyeti kaldırılan istinaf mahkemeleri, Temmuz 2016 itibarıyla tekrar faaliyete geçirilmiştir.

ikili olan denetim sitemi üçlü bir sistem haline getirilmiştir ve bu üçlü denetim sisteminin ülkemize daha yarar getireceğine, adil ve daha sağlıklı sonuçların kısa sürede alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda toplantımızı yaptık ve karar altına aldık. Tüm dünyanın 2017 yılını barış, mutluluk, huzur içerisinde geçirmesini diliyorum. İnşallah ülkemizde terörün, patlamaların, çatlamaların olmadığı, barışın hakim olduğu bir yıl geçireceğimizi umuyorum. 2016'nın olumsuz gelişmelerini kısa sürede geride bırakabilmemiz için daha çok çalışmalıyız.”

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Burhaniye Zeytinyağlarını bizzat tanıttı. Yüksek yargı mensupları ile birlikte Bahadınlı'daki Mustafa Sami Yağcı'ya ait zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek zeytinyağı sıkımı ve zeytinyağı konusunda meslektaşlarına bilgiler verdi.

BURHANİYE, AYVALIK TURU YAPTIRDI
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Edremit’teki kurul toplantısının ardından, memleketi Burhaniye’ye geçerek deve güreşlerini izledi. Güreşlerden sonra Ayvalık’a giden Cirit, önce Taksiyarhis Anıt Müze ve Taş Kahveyi gezdi. Daha sonra Cunda'da Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemeğe Yargıtay Başkanı Cirit'in yanı sıra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay mensupları, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kaymakamlar ve belediye başkanları, bürokratlar katıldı.

Yemekte konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “İki günden beri hemşehrilerimin candan ilgisine, dost yaklaşımlarına şahit olduk. 150 yıllık geçmişi olan Yargıtay’ımız, her yıl yapmakta olduğu işbirliği toplantısını bu yıl ülkemizin en müstesna yöresinde Kaz Dağları'nda Ayvalık, Edremit, Havran ve Burhaniye'de gerçekleştirdik. Gerçekten yöneticilerimizle birlikte müstesna iki gün geçirdiler ve en güzel duygularla buradan ayrılacağız" dedi. Konuşmanın ardından Yargıtay Başkanı Cirit ve Yargıtay üyelerine, bölgedeki yerel yöneticilerin tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

Edremit Koca Seyit Hava Limanından uğurlanan Cirit, Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa personelinin ricası üzerine anı fotoğrafı çektirdi. 

Editör: Haber Merkezi