DURSUNBEY'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bugüne değin yüzlerce ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği ve son olarak 8 hemşehrimizin can verdiği ölüm yolunda eylem yaptı.

"Ömür bitti, yol bitmedi" pankartının açıldığı eylemde, yapılan ortak açıklamada özetle şöyle denildi:

Bu coğrafyada yaşayan herkes biliyor ki, bu yol hikâyeleri hep gündemimizde oldu. Bu yolla ilgili çok sözler verildi, çok hikâyeler anlatıldı, defalarca girişimlerde bulunuldu. Çok canlarımız yandı, onlarca eve ateş düştü, defalarca ciğerlerimiz yandı.

BİZİM YOLUMUZ NİYE BİTMEZ!

2 yılda Çanakkale Köprüsünü yapabilen, Karadeniz'in sarp coğrafyasında en ücra köylere bile yol götürebilen bu devlet, 20 yılda 50 km yolu yapamaz mı?

Zigana Geçidini, Bolu Tünelini, Sabuncubeli Geçidini, denizin üstüne 5 tane asma köprüyü yapabilen devlet bizim yolumuzu bitiremez mi?

Tabi ki de yapar ve bitirir.

Bu güçlü ve köklü devlet vatandaşını mağdur etmez, geçmişteki kadim devlet geleneğinden aldığı güçle hizmetin en iyisini yapar.

Biz sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak, ekonomik imkânlarımızla, iş makinalarımızla, kamyonlarımızla, kazmayla, kürekle, gencimizle yaşlımızla halk olarak, bir bütün halinde Dursunbey olarak bu yolun bitirilmesi için hazırız. Yolumuzu bitirin, yolumuzu bitirin, yolumuzu bitirin. diyerek bir kez daha haykırıyoruz.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN
HABERİ BİLE YOKTUR!

SIyasetçilere seslenilen açıklamada; "Çalınacak kapıları beraber çalalım, yalvarılacak adamlara beraber yalvaralım, yatılacak yerlerde beraber yatalım, hep birlikte bu ayıbı temizleyelim” denilerek şöyle devam edildi.

Biz inanıyoruz ki cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yolun tamamlanmadığından haberi yok. Olsaydı mutlaka ama mutlaka çok sevdiğini bildiğimiz Dursunbey için bitirilmesi talimatını verir ve bu can kayıpları asla yaşanmazdı.

 Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz ve 2003 yılındaki Dursunbey ziyaretinde açmış olduğumuz “Ömür bitti, yol bitmedi” pankartını yeniden açıyoruz. Yolumuzun bir an önce tamamlanarak, kazalarının önüne geçilmesi ve can ve mal kayıplarının yaşanmaması için çalışmaların acilen bitirilmesi talimatını vermesini bekliyoruz.

ERDOĞAN ile BAKANA
MEKTUP YOLLADILAR

Ölüm yolunun Naipler kavşağındaki eylem sonrası STK temsilcileri PTT'ye giderek, yolun bitirilmesini içeren mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı, Karayolları Bölge Müdürü ve Balıkesir milletvekillerine postaladı.

Editör: Haber Merkezi