Balıkesir'den Kars'a, Konya’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı. Sunnisi Alevisi, Lazı Çerkezi, Kürdü Boşnakı tek yürek yaraları sarmak, acılara ortak olmak amaciyla seferber oldu.

BALIKESİR'de Büyükşehir başta olmak üzere Altıeylül, Karesi ve ilçe belediyeleri vatandaşların da katkılarıyla hazırladıkları yardım paketlerin bölgeye göndermeye başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, depremin hemen ardındahn yaptığı açıklada bölge halkının acılarını paylaşırken, her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti. 

ALTIEYLÜL ve KARESİ

BELEDİYELERİNDEN YARDIM TIRI

Altıeylül ile Karesi Belediyesi ise Elazığ'ın Sivrice ilçesine yardım elini uzatan bölgemizdeki ilk belediyelerden biri oldu. 

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, şu açıklamayı yaptı:


"Yardım tırımız büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda soğuk kış günlerinde depremzede kardeşlerimizin içlerini ısıtıp, yüzlerini güldürmek için öncelikle kazak, mont ve hırka gibi kışlıklarını, bebek bezi, fener, bisküvi ve battaniyelerini Karesi AVM'deki Sosyal Marketimize bırakabilir ve yardım tırımız ile destek verebilirsiniz.
İsterseniz 444 99 10 numaralı telefonumuzdan bize ulaşıp biz ağır olan malzemeleri gelip alabiliriz."

ALTIEYLÜL ANINDA HAREKETE GEÇTİ
Türkiye'nin yüreklerini dağlayan depremin ardından Balıkesir'de ilk harekete geçen belediyelerin başında gelen Altıeylül Belediyesi, ilk etepta bölgeye konserve gıda malzemeyi gönderdi.

Altıeylül #Elazığ ve #Malatya’nın yanında.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, şu açıklamayı yaptı:

"Dün itibariyle Algem birimimiz vasıtasıyla 2028 adet konserve gıda malzemesi Elazığ ve Malatya’daki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Cumhurbaşkanlığımız tarafından bundan sonra yapılacak yardımların AFAD ile koordineli olarak yapılacağı duyurulmuş olup, bizlerde depremden zarar görmüş kardeşlerimizin yanında olmak adına yapılacak yardımların AFAD Balıkesir İl Müdürlüğü ve Belediyemiz Algem Birimi aracılığı ile yapılacağını bilgilerinize sunuyor, her zaman olduğu gibi zor günlerde kenetlenerek yardımlarını esirgemeyen milletimize çok teşekkür ediyoruz."

SINDIRGI BELEDİYESİ'NİN YARDIM TIRI BÖYLE YOLA ÇIKTI
Balıkesir'den ilk yardım tırı ise Sındırgı Belediyesi tarafından Elazığ'a gönderildi.

Balıkesirspor'un Elazığlı taraftarlarıTIR yola çıkmadan önce iki ilin futbol takımının yan yana yer aldığı kaşkollarıyla dayanışma örneği sergiledi.

Balıkesirspor Kulübü ise, Sındırgı Belediyesince gönderilen yardım tırı ile ilgili  aşağıdaki paylaşımı yaptı.

Editör: Haber Merkezi