Balıkesir Ticaret Borsası, 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen harin saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisleri arasındaki Balıkesirli Turgut Solak'ın çocuklarına sahip çıktı. 
Borsa Başkanı Faruk Kula, şehidin çocukları Beyza ve Alperen için 18 yaşına geldiklerinde üniversite eğitimlerini karşılayacak sigorta poliçesi yaptırdıklarını söyledi.
Poliçelerin teslim edildiği programda, Kula zaman zaman konuşmakta zorluk çekerken, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Turgut Solak adının unutulmayacağını Balıkesir'de ilelebet yaşatılacağını söyledi. 
ŞEHİT TURGUT SOLAK ORMANI
Turgut Solak'ın o karanlık geceyi aydınlığa çeviren kahramanlardan biri olduğunu kaydeden  Vali Ersin Yazıcı şunları söyledi:
"Turgut Solak kardeşimizin adını, kendini 1 dolara satan şerefsizlerden aldığımız Fen Lisesine verdik. Bu kardeşimizin adı bu okulda yaşayacak. Yeni hizmete giren 3500 kişilik yeni kapalı spor salonumuz için de Turgut Solak kardeşimizin ismini teklif ettim. İnşallah yeni spor salonumuzun adı bu kardeşimizle anılacak.  Yine Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme sonucunda  'Balıkesir Şehitler Ormanı' yanında 'Şehit Turgut Solak Ormanı' oluşturacağız.  Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Milletimiz bu kardeşimizi asla unutmayacak. Hanımefendi ve çocuklar bizlere emanet, gözümüz gibi bakacağız.  Balıkesir Ticaret Borsası'nın bu asil davranışı nedeniyle başta Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Kula olmak üzere, katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güzel jest bizim birbirimize olan bağlılığımızın kenetlenmemizin göstergesidir.

 
MİLLET VE DEVLET KENETLENMESİ
Şehit yakınları ve gaziler konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Milletimizin, huzurumuza ve birliğimize yönelik terör saldırıları karşısında sergilediği dayanışma ve beraberlik ruhunu güçlendirmek için hepimiz elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Biz de gerek maddi gerekse manevi açıdan şehitlerimizin ailelerine her türlü katkıyı farklı platformlarda sağlamaya gönüllüyüz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim. Millet ve devlet kenetlenmesinin bir kez daha kendini gösterdiği bu dayanışma kampanyasına destek olmaktaki amacımız, şehitlerimizin ailelerinin acılarını hafifletmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmektir. " şeklinde ifade etti.

Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, şehit çocukları Alperen ve Beyza'ya sigorta poliçelerini teslim ettiği programda, şehidin eşi hayli duygulandı.

VATAN YOLUNDA CANINI VEREN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ
Balıkesir Ticaret Borsası'daki törende konuşan Faruk Kula ise duygularını şöyle dile getirdi:  
"15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütü tarafından ülkemizin milli iradesi, birlik ve beraberliği hiçe sayılarak bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Askerimizin üniformasını giyen hainler vatandaşlarımıza, polisimize ateş açarak ülkemizi esaret altına almaya çalışmışlardır. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi şer odakları bu defa başka bir isimle İstanbul Beşiktaş'ta da polislerimizi ve vatandaşlarımızı şehit ettiler. Vatan yolunda canını veren aziz şehitlerimize minnettarız.

Bizleri esaret altında yaşamadan rahat yaşamamız için şehit olan hemşehrimiz Turgut Solak kardeşimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün burada Aziz Şehidimizin bizlere miras bıraktığı 2 evladı için Balıkesir Ticaret Borsası olarak 18 yaşına geldiklerinde eğitimlerinde ve hayatlarında kullanmak üzere Sigorta Poliçesi yaptık. Şehidimizin vatan ve bizler için yaptıklarının yanında ufak kalan bu poliçeyi Eşi ve evlatlarımıza teslim ediyorum."

 
Balıkesir Ticaret Borsası'nda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şehit Turgut Solak'ın ailesi katıldı.
Editör: Haber Merkezi