Balıkesir Ticaret Odası'nın seçimlerinde izdiham yaşandı.  Üyeler, seçim yerini değiştirmemekte direnen Mahmut Yavuz başkanlığındaki yönetime ateş püskürdü.
Sabah 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi. BTO seçimlerine, oy kullanma hakkına sahip 5 bin 200 üyeden yaklaşık üç bini katıldı.
Emniyet zorunlu olarak bazı cadde ve sokakları trafik akışına kapatınca, çarşı bölgesinde trafik felç oldu. BTO binasının bulunduğu sokak ile Örücüler Caddesinde yığılma yaşandı. 
Başta Ticaret Odası üyeleri olmak üzere çevredeki esnaf, seçimleri fiziki koşulları uygun olmayan binada yapmakta ısrar eden Mahmut Yavuz ile ekibine isyan edip tepki gösterdi. 
BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) seçimleri, tahmin edildiği büyük ilgi gördü. Oda üyeleri sabahın ilk saatlerinden itibaren oylarını kullanmak için odaya hücum etti. 
Bölgede yoğun yığılmalar yaşandı, üyeler oda binasının üst katındaki dar bir salonu konulan sandıklara ulaşmakta zorlandı.  BTO binasının önünde zaman zaman izdiham olduğu gözlendi. 
Oy kullanma işleminin gerçekleştiği salona girenler ise havasızlıktan bunaldı. Havalandırmanın çalıştırılması yolundaki çabalar ise sonuçsuz kaldı. 
Polis, bölgeyi güvenlik çemberi altına aldı.  Emniyet Müdürü Halil Karataş da seçim bölgesine gelerek alınan tedbirleri yerinde inceledi. 

YAVUZ GÜNAH ÇIKARMAYA ÇALIŞTI!
Bu arada, öğle saatlerinde Mahmut Yavuz'un tepkiler üzerine üyelere mesaj çekmesi dikkat çekti. Yavuz, mesajında, "Biz seçimlerin başka bir yerde yapılmasını istedik, ama seçim kurulu izin vermedi. Sıkışıklığın sorumlusu biz değiliz" demesi hayretle karşılandı. 
Bilindiği üzere, aylar öncesi yapılan yayın ve başvurulanda  seçim için BTO binasının yetersiz olduğu dile getirilerek, seçimin Gala veya Kapalı Spor Salonu'nda yapılması istenmişti. Mahmut Yavuz ve ekibi bu talepleri "Yıllardır seçim burada yapılıyor, herhangi bir sorun yaşanmadı, şimdi mi yaşanacak" diyerek karşı çıkmıştı. 
Editör: Haber Merkezi