Geride bıraktığımız Cuma günü, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kar yağışının Cumartesi akşam saatlerinde artarak Pazar günü öğle saatlerine kadar devam edeceği yönünde gelen uyarılar doğrultusunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde “Durum Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan’ın başkanlık ettiği toplantıya; genel sekreter yardımcıları, ilgili daire başkanları ve müdürler katıldı.

 “YETERİNCE TUZUMUZ VE EKİBİMİZ VAR”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin (BAKOM) ihtiyaç duyulan her alanda; 214 araç ve 555 personelle çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyleyen Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan “BAKOM zaten bu işin çatısı. 180 civarında ihbar gelmiş. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde Balıkesir Valiliğimizin koordinasyonunda şehrimizin tüm dinamiklerle birlikte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Otoyollarımız ve karayollarımız açık. Şehrimizde herhangi bir kriz yok, teyakkuz halindeyiz. Hem can ve mal güvenliğini hem de sokak hayvanlarımızı korumasız bırakmayacağız. Bütün ekiplerimiz sahada bu konularla ilgili çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yeterince tuzumuz ve ekibimiz var. Herhangi bir sıkıntımız yok. Yoğun kar yağışının hafta sonu olması bir şans. Buzlanma ve oluşabilecek sarkıtlara dikkatli olalım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatlarıyla görev başındayız. 24 saat çalışan bir ekibimiz var.” diye konuştu.

SORUN ANINDA BELİRLENEREK EKİP SEVK EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’nden yansıyan görüntülerle ana arterler ve bağlantı yollarını 7/24 takip edebildiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Halil Yılmaz “Buradan, oluşabilecek sorunları anında gözlemleyerek ekiplerimizi hızlı bir şekilde alana sevk ediyoruz. Karlanmayı takip ediyoruz. Takip sistemimiz çok değerli bizim için. Büyükşehir Belediyemize ait 550 aracımızın hareketini, çalışmasını anbean nokta olarak görebiliyoruz, takip edebiliyoruz veya yönlendirebiliyoruz.” dedi.

TUZLAMA VE KAR KÜREME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Balıkesir Valiliği koordinesinde zaten teyakkuzda olan birimler, hafta sonu ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarını gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla kar yağışı öncesinde; toplu taşıma merkezi, üst geçitler, ana arterler ve yağışın yoğun olacağı yönünde uyarı verilen yerlerde tuzlama çalışması yapılması, buzlanmanın etkisini azaltarak olası kazaların önüne geçti. Ekipler; kırsal mahallelerde kapanma ihtimali olan yollarda, şehir merkezinde duraklarda, işlek caddelerde ve vatandaşların en çok kullandığı alanlarda kar küreme işlemlerini gerçekleştirdi.

TÜM CANLILAR DEĞERLİ

Zorlu kış şartlarında; maddi durumunun yetersizliği nedeniyle konaklayacak yeri bulunmayan vatandaşlar 7 gün 24 saat aralıksız çalışan 444 40 10 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlanıp yardım talebinde bulunabilirler. Dört mevsim sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayıp bakımlarını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, can dostlarımızın zorlu kış şartlarında da bakımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Ekipler, hem yerleşim yerlerinde bulunan sokak hayvanlarına hem de Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey’in yüksek kesimlerinde yaşamını idame ettiren yaban hayvanlarına zorlu kış şartları boyunca mama ve yem dağıtımı gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi