Dursunbey Alaçam Dağları ile  Marmara Adası Mestanağa mevkisinde iki ayrı orman yangını çıktı.

Dursunbey'deki yangın yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle endişe yarattı.

Alaçam'daki orman yangına Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinen sayıda ekip ile 7 helikopterle müdahale edildi.



Marmara Adası'ndaki yangın küçük bir bölgede başladı, müdahalede geç ve yetersiz kalınınca büyüdü. Vatandaşlar korkulu dolu anlar yaşadı.

25 HEKTARLIK ALAN YANDI

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, " Ekipler yangını söndürmek amacıyla çok yağun bir çaba gösteriyor. Hemen hemen kontrol altına alındı diyebiliriz.Yangının çıkış nedeni henüz belli olmamakla birlikte yüksek gerilim hattı kablosunun kopması nedeniyle çıktığından şüphe ediliyor. Yangında yaklaşık 25 hektarlık alan zarar gördü." açıklamasını yaptı.

MARMARA YANIYOR



Marmara Mestanağa Mevkiinde başlayan, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve kontrol altına alınmaya çalışılan yangında ekiplerin, alevleri söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

1 HELİKOPTER YETERSİZ KALDI
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale edilen yagında kontrol altına alınmaya çalışıyor.


VATANDAŞ CANLI YAYIN YAPTI
Küçük bir öblgede başlayan yangın müdahale geç ve yetersiz kalınca kısa sürede büyüdü ve yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı.Vatandaşlar buna sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yangının başladığı alanlarda hayvan ahırları bulunduğunu belirterek, çok sayıda hayvanın telef olduğuna ilişkin bilgi aldıklarını bildirdi.


 

Editör: Haber Merkezi