BALIKESİR Edremit'in turistik merkezleri Altınoluk ve Narlı 'da toplam 27.3 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesislerinin temeli törenle atıldı. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezi'nde içme suyu ve atık su arıtma tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nce Edremit ilçesinde Altınoluk ve Narlı mahallelerinde yapılacak olan atıksu arıtma tesislerinin temelleri atıldı. 
8.3 milyon liraya mal olacak olan Altınoluk ve 19 milyon TL'ye mal olacak olan Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinin temel atma törenlerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, AK Partili Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Partili İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, AK Partili Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"KAPASİTE 650 BİN KİŞİYE ÇIKACAK"

Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuşan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, bunun Altınoluk için güzel bir başlangıç olduğunu söyledi. BASKİ'nin kurulduğu günden bu yana temel ihtiyaçları hızla tespit ettiklerini belirten Bayram "Bu tür yatırımların imalata dönüşmesi zaman alıyor. Proje, yer sorunu ve ihale safhası derken uzun sürmesine rağmen kısa sürede iki ilçenin atık su arıtma tesislerini tamamladık. Altınoluk ve Narlı ile birlikte kalan dokuz ilçemizin de temel atma törenlerini bu yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Arıtma tesislerinin tamamlanması ile birlikte dokuz ilçemezin toplam kapasitesi 430 bin kişilik artış olacak ve 650 bine çıkacak" dedi.

"4 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS ETTİK"

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da yatırımlar nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a yapılan yatırım ve çalışmalardan ötürü teşekkür edip, "Altınoluk'ta en önemli sorunumuz arıtma tesisimizin yeterli miktarda çalışmamamızdan kaynaklanan kokuydu. Bu konuda yapılan çalışmalar ile tesis finansal sorunu çözüldü. Biz de belediyemize ait 4 dönümlük araziyi büyükşehir belediyesine tahsis ettik" diye konuştu.
"200 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILACAK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da konuşmasında Edremit Körfezi'nde içmesuyu ve atıksu tesisleri için 200 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. 10 gün içinde üçüncü kez Edremit'e geldiklerini belirten Başkan Uğur, "İlk geldiğimizde haşereler ile ilgili mücadeleyi başlattık. Haftasonu ise Sağlıklı Kentler Birliği Belediyeler Toplantısı'ndaydık. Bugün BASKİ ile Edremit, Altınoluk'tayız. Edremit ve Altınoluk'un çevresi, denizi temiz olsun. Atık sular mutlaka arıtılarak denizlere deşarj edilsin. Dolayısıyla çevremiz temiz olsun. Bugün mevcut olan 80 bin kişilik arıtma tesisine 40 binlik ilave yapıyoruz Narlı'da yine Edremit Belediyesi'nin BASKİ'ye devrettiği yerde 40 bin kişilik atık su arıtma tesisinin temelini atmış olacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Uğur, beraberindeki protokol üyeleriyle butona batarak atık su arıtma tesisinin temeline ilk harcı döktü.

Konuşmaların arından Başkan Uğur, BASKİ Genel Müdürü Bayram ile birlikte yüklenici firma yetkilisi ile pazarlık yaptı. Pazarlık sonrası tesis yapım işini bir ay önceye çeken Uğur, daha sonra protokol üyeleri kurban kesimi ve duaların ardından temel atma törenini gerçekleştirdi.
Tören ardından Narlı Atık Su Arıtma Tesisi temel atma törenine katılan Uğur ve beraberindekiler burada da dualar eşliğinde kurban kesimi ardından temel atma törenini gerçekleştirdiler. Başkan Uğur burada da yüklenici firma ile yaptığı pazarlık sonrası yapım işini bir ay önceye çekerken, her iki tesisin de 2016 yılı içinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.
Editör: Haber Merkezi