"Sadece ihbarlara göre adım atılmıyor. 'Kurunun yanında yaş da yanmasın' diye çok titiz davranılıyor" ifadesini kullananan Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, Başbakan'ın "17-25 Aralık miladımız" sözünün ana esası oluşturduğuna vurgu yaptı.

Elibol operasyonlarda esas alınan kıstasları şöyle sıraladı:

İŞTE SONUÇLARI

1- 17-25 Aralık darbe girişimleri ve MİT tırlarının durdurulması olaylarından sonra FETÖ yayın organlarından olan Zaman gazetesi, Bugün gazetesi aboneliğini devam ettirenler veya yeni abone olanlar.

2- Yine bu tarihlerden sonra örgütün niyeti ortaya çıkmasına rağmen, tüm ikaz ve yardımlara rağmen, çocuklarını FETÖ'ye ait okullarda-dershanelerde ve etüt merkezlerinde okutanlar.

3- 50 bin kişilik özel FETÖ iletişim ağına dahil olanlar. FETÖ'cülerin kurduğu özel bir iletişim ağı var. O ağ üzerinden 50 bin kişi irtibat kurmuş.

4- 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ'ye ait finans kurumlarında hesap bulunduranlar, özellikle de FETÖ çağrısı ile bankaya yeni para yatıranlar.

5- FETÖ tarafından kurulan Aktif-Sen gibi sendikalarda 17-25 Aralık'tan sonra üyeliğini ısrarla devam ettirenler.

6- Yine FETÖ'ye ait olan Memurlar Vakfı, YÖNETDER'e üyeliğini devam ettirenler.

7- Telefon dinlemelerine takılanlar.

8- 17-25 Aralık darbe girişimi ve MİT TIR'ları olaylarından sonra FETÖ mensuplarının yurt içi ve yurt dışında yaptıkları toplantılara, özel organizasyonlarına, ev toplantılarına katılanlar.

9- 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra terörist başını Pensilvanya'da ziyaret edenler.

10- Darbe girişimine katılanların ve destek verenlerin ifadelerinde ismi geçenler.

11- FETÖ'ye müzahir TUSKON gibi, İŞAD gibi iş dünyası derneklerinden-vakıflarından-sendikalarından 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra ısrarla ayrılmayanlar.

12- Yine FETÖ tarafından kurulup işletilen Yazarlar Vakfı-Abant Platformu ve FETÖ'ye ait üniversitelerin-okulların yönetici-mütevelli heyeti ve üyeliğinden 17-25 Aralık'tan sonra ayrılmayanlar.
Editör: Haber Merkezi