BİRLİK Vakfı Başkanı Mustafa Akyan ile AK Parti Altıeylül Kadın Kolları eski Başkanı Esengül Yıldırım arasındaki hakaret davası sonuçlandı.

AK Parti'den son seçimde milletvekili aday adayı olan Esengül Yıldırım, kendisine hakaret ettiği iddasıyla mahkemeye başvurarak Mustafa Akyan'ın cezalandırılmasını istemişti.

Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın 5. oturumunda karar verildi. Mahkeme, "eylemin gıyapta ve 3. kişinin bulunduğu bir ortamda gerçekleşmiş olması nedeniyle tespit edilemediğinden" Mustafa Akyan lehine beraat kararı verdi.

İŞTE O KARAR

MUSTAFA AKYAN'DAN AÇIKLAMA
Bu arada, Birlik Vakfı Başkanı Mustafa Akyan, hakkındaki davanın beraatle sonuçlanmasının ardından bir basın açıklaması yaptı. 
Akyan'ın o açıklaması şöyle:
"1976 yılında Milli Türk Talebe Birliği Balıkesir Şube Başkanlığına başlayan 1995 yılından beride Birlik Vakfı Balıkesir Şube Başkanlığınla devam eden 42 senelik Cemiyet ve Sosyal hayatımda sayısız tecrübeye nail oldum.
 İslami çizgideki hassasiyetim ve bu hassasiyetime göre oluşturduğum hayat prensiplerimle de Allah'ın izniyle hiç bir harama ve yanlışa karışmadan sosyal hayatımı sürdürdüm. Halkın içinde oluşumuz ve halkla bütünleşmeyi şiar edinen yapımızdan kaynaklı bazı çevrelerin veya kişilerin haksız ithamlarına, çekememezliklerine de maruz kaldık. 
Karşımıza çıkan şerlerde de hayır vardır diyerek cemiyet hayatımıza devam ettik. Spekülasyonlardan, gündem haberlerini magazinleştirenlerden uzak durduk. "Sükûtun da sesi var ama onu anlayacak yürek lazım..." diyen Şems-i Tebrizi gibi teslimiyetçi olmayı ve zamana bırakmayı tercih ettik. 


KÜFÜR ETTİĞİM İDDİASI YALANDI
2017 Temmuz ayında hakkımda mesnetsiz iftiralarla bir takım haberler yapılmıştı. Çıkar ilişkilerine beni alet edemeyen, beni kendi kulvarlarına çekemeyen 2-3 kendini bilmezin iddiasına göre siyasi bir partinin ilçe kadın kolları başkanına küfür ettiğim iftira edilmişti. 
Her şeyden önce kendim de bir kız evlat sahibi olan bir babayım ve imanıyla bizi yetiştirmiş bir ananın evladıyım. 
Kendimizden emin olmamız sebebiyle sessizliğimizi ve terbiyemizi koruyarak, sabırla adalet sistemimize ve sığındığımız Allah' a güvenerek hukuki sürecin sonuçlanmasını ve bu iftiranın aydınlanmasını bekledik. Sonuç itibariyle bu 2-3 kendini bilmez kişinin zekâdan çok uzak kurguladıkları kumpas çökerek adalet yerini buldu ve suçsuzluğumuz kanıtlandı. 


ŞAHIŞLAR GÜNDEMİMİZDE YOK
Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki Birlik Vakfı Balıkesir Şube Başkanı olmam ve bağlı olduğum vakfın bir sivil toplum kuruluşu olması sebebiyle birçok özel ve resmi kuruluşlarla temaslarımız olmaktadır. Gündemimizde olan şahıslar değildir ve hiç bir zaman olmamıştır. 
Siyaset üstü çalışmalarımızda önem verdiğimiz ince detay; siyaseti alet etmek ya da siyasileri kullanmak değil, kurduğumuz işbirlikleriyle onların kılavuzluğunda halkımıza faydalı işler yapmaktır. İftiraya başvuranların gözden kaçırdığı ince ayrıntı da budur. 

VAKIF İŞİ GÖNÜL İŞİDİR
Hiç bir STK gündeme gelmenin, çıkar sağlamanın ya da iyi veya kötü bir popülarite yakalamanın yeri değildir. Vakıf işi gönül işidir. Vakıflar Osmanlı'dan bu yana vakfiye amacıyla, vakıf duası ve bedduasıyla hassas bir çizgide yer almış ve önem verilmiş kuruluşlardır. Ecdadımızın hassas bir şekilde önem verdiği bu kuruluşlar bizim için de aynı ölçüde önemlidir.

BENDE DAVA AÇACAĞIM
Bu hassasiyeti korumak adına tüm bu şer düşünenlerin karşısında durmak da bizim görevimizdir. 
Hakkımda sarfedilen mesnetsiz ve hiç bir gerçekliğe sığmayan iftiralarla ilgili hukuki sürecimiz başlatılmıştır. 
Önce Allah' a havale ettiğimiz bu şahıslardan, elimizdeki doğru bilgi ve belgelerle Türk Adaleti önünde de hesap sorulacaktır."

 

Editör: Haber Merkezi