BALIKESİR Valiliği operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo ile uyuşturucu ve uyarıcı niteliği bulunan ürünlerin getirileceği bilgisi üzerine bir kargo şirketinin şubesine operasyon düzenledi.

Operasyonda uyuşturucu ve uyarıcı nitelikteki 6 bin 238 adet hapın bulunduğu koliyi teslim alan A.S. adlı kişi yakalandı. Şahsın üzerinden uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2540 TL. paraya el konuldu.

Devam eden çalışmalarda konu ile bağlantılı E. F. Ö. isimli şahıs yakalandı.  Şahsın ikametinden 2 adet sentetik uyuşturucu hap, 1,01 gr metamfetamin maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1005 TL para ele geçirildi.

Zanlılar, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak" suçlamasıyla yakalanarak adliyeye sevk edildi. 2 şahıs da tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kargoyu gönderdiği tespit edilen B.D. isimli şahıs ise, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki ikametinde yakalandı. Evde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız marka tabanca,  tabancaya ait 24 adet fişek ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 60.000 TL paraya el konuldu.  Gözaltına alınan B.D. adlı şahıs Balıkesir'e getirilecektir. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor."

Editör: Haber Merkezi