Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) Eczacılar Kurulu tarafından düzenlenen ve Eczane Yaşam Koçu Mustafa Özarslan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Geleceğin Eczanesi ve Davranış Modelleri’ konulu seminer Yücel Et Tesislerinde gerçekleştirildi.

BALSADER tarafından '14 Mayıs Türk Eczacılar Günü' kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdür Yardımcılarından Dr. Bülent Sarıca ve Dr. Arzu Yazıcı, Atatürk Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Çetin Duran, Sındırgı Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Yusuf İskender Coşkun ile eczacılar katıldı.

Programın açılışını yapan BALSADER Eczacılık Kurulu Başkanı Eczacı Ceyda Çankaya, günümüz eczane konsepti ve davranış modellerinin hızla değiştiğini ifade ederek, eczacıların da bu değişime ayak uydurmalarının bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

BALSADER Üyesi Dr. Yusuf İskender Coşkun da programdan önce derneğin kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği çalışmaları özetledi. Doktor Coşkun ,derneğin Somali’de yapımı devam eden ve önümüzdeki Haziran ayında açılması planlanan Somali Türk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi için tıbbi malzeme,ilaç ve gıda maddeleri konusunda ciddi katkılarda bulunduğunu söyledi.

Eczane Yaşam Koçu Mustafa Özarslan,ilaç dışındaki kozmetik,vitamin ve koruyucu sağlık destek ürünlerinin satışıyla ilgili eczanelerin gereken ilgiyi göstermemeleri nedeniyle bu alanı diğer marketlere kaptırdığını vurguladı.

Mevcut eczane konsepti, yeri,tabelası ve eczane dizaynının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatan Özarslan, "En önemlisi de eczacının önce kendini değiştirmesi ve çalıştırdığı elemanlarının başta seçimi ve onların eğitimiyle bizzat ilgilenmeleri gerekiyor. Klasik eczane anlayışı ile bu mesleğin sürdürülebilmesi zor" diye konuştu.

İyi ve kötü dizayn edilmiş eczane örneklerini fotoğraflarla da destekleyen Özarslan, eczacıların da bilmediği konularda danışman desteği almalarını tavsiye etti.

Eczane Yaşam Koçu Mustafa Özarslan, "Günümüz ve geleceğin eczane konseptini yapılandırmada eczacılar kendilerini geliştirmek ve çalışanlarını bilgi ve davranış modelleri konusunda eğitim almalarını sağlamalı. Hasta ve müşterilerine gerek eczane konsepti gerekse müşterilerinin beklentilerini  karşılamada en yeni ve en geniş modelleri sunmak zorundadırlar" dedi.

Seminere katılan eczacılar programın çok faydalı olduğunu ve yapılan yanlış uygulamaları öğrenme fırsatı bulduklarını ve bu tür programların devam etmesini istedi.

Program sonunda Balsader Eczacılık Kurulu Başkanı Eczacı Ceyda Çankaya, Eczane Yaşam Koçu Mustafa Özarslana katkılarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi