Balıkesirliler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Milli İrade Meydanında tek yürek oldu. Binlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla alanı doldurdu, mehteran, bando ve havai fişek gösterileriyle 15 Temmuz zaferini kutladı.

Vali Hasan Şıldak, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini yok etme girişimi olduğunu kaydederek, “Milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak verdi ve sokaklara fırladı. Yüreğiyle, bedeniyle, elleriyle darbeye hayır dedi. O hayır en güzel cevap oldu. O kara gün bir bayram gününe dönüştü. Aslında bugün devletimizin yeniden doğduğu gündür” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir, adına yakışır şekilde Milli İrade Meydanı’nı doldurdu.

Seyit Onbaşı’nın torunları, aziz milletinin ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşunun yıldönümünde, 15 Temmuz’u unutmadığını, unutmayacağını, unutturmayacağını ve aziz milletinin iradesinin üstüne irade olmadığını bir kez daha gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meydanları dolduran vatandaşlara seslendi. Programın devamında 5 yıl önce karanlık geceyi aydınlık sabaha ulaştıran ve tarihe bir kahramanlık destanının daha eklendiği 15 Temmuz gecesine ait görüntüler yayınlandı.

Şiirlerin coşku kattığı gecede konuşan Vali Hasan Şıldak, Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’e yakışan bir program olduğunu söyledi. Şıldak, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini yok etme girişimi olduğunu kaydetti.

Vali Şıldak, “15 Temmuz devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hain bir harekettir. Ülkemizde illegal yollarla silahlı kuvvetlerin içinde bir grubun desteklediği hareketle darbe girişiminde bulundukları ve o hainliği göstermeye cesaret ettikleri, tarihe kara bir gün olarak geçmiş bir gündür. O günün sonunda milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak verdi ve sokaklara fırladı. Yüreğiyle, bedeniyle, elleriyle darbeye hayır dedi. O hayır en güzel cevap oldu. O kara gün bir bayram gününe dönüştü. Aslında bugün devletimizin yeniden doğduğu gündür. 15 Temmuz o hain yapıdan Türkiye’nin kurtulduğu gündür” diye konuştu.

Vali Hasan Şıldak, 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkarak darbe girişimine karşı duran Emrah Yılmaz ve Aliyar Engin Dağlar’dan o gecenin canlı tanıkları olarak yaşadıklarını ve yaptıkları kahramanlık örneğini anlatmalarını istedi. Şıldak, etkinlikler kapsamında yapılan ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndan başlayan Sancak Koşusu sonunda getirilen sancağı öperek teslim aldı.

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemine ithafen şiirlerinin okunması ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle devam etti. Balıkesir’in her noktasından görülen havai fişek ve ışık gösterileri coşkuyla ve ilgiyle izlendi. Vali Şıldak, bu coşkunun, birlik ve beraberliğin Balıkesir’e çok yakıştığını dile getirdi.

Hain darbe girişimi gecesi minarelerden yükselen ve 15 Temmuz ruhunda ayrı bir yeri olan salâ yine aynı saatte tüm Balıkesir Camilerinde 00:13’te okundu. 

Programa Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Garnizon ve 9. Ana Jet Üst Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Ertem Küçük, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi