Dursunbey'deki katliam gibi kazada yaşamını yitiren  8 kişi arasındaki 6 kadın aynı köyde yakılan ağıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

AYNI KÖYDE, AYNI ANDA 6 CENAZE

Balıkesir'deki düğüne katılmak üzere Kızılöz köyünden gelirken Naipli yol ayrımındaki kazada can veren Aysel Turan (46), Ayşe Atik (49), Ayşe Karaca (59) , Emine Turan (67), Hatice Karakoç (49), Meryem Cebeş'in (42) köy meydanındaki cenaze namazını İl Müftüsü Celal Sürgeç ile 5 ayrı imam kıldırdı.

Ölenlerin yakınlarının ağıtlar yaktığı cenazenin ardından ölüm yolu kurbanı 6 kadın dualar eşliğinde toprağa verildi.

VEKİLLERE YOL SERZENİŞİ

Köylüler, cenazeye katılan vekiller ile başkanlara, "Yolumuzun halini Cumhurbaşkanımıza iletin." serzenişinde bulundu. Facia gibi kazanın oluştuğu inşaat halindeki Naipler viyadüğünün bir an önce bitirilmesini istedi.

Yürekleri yakan cenaze törenine  Hasan Şıldak, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Belgin Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz , Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da katıldı.

SON CENAZE DURSUNBEY'DE 

Bu arada kazanın bir diğer kurbanı 52 yaşındaki Ramazan Konak'ın cenazesinin ise ikindi vakti Dursunbey Çarşı Camisi'nde kılınacak namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Ramazan Konak, Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şefi idi. 

Vali Hasan Şıldak, kaza haberini alır almaz olay yerine gitti, kazazedeler ile ilgilendi, yakınlarının acılarına ortak oldu, bugün de Kızılöz köyündeki törene katılarak son görevini yerine getirdi. 

YARALILARIN DURUMU NASIL?
Kazada yaralanarak Balıkesir'deki hastanelere sevk edilen, Döndü Konak, Hediye Konak, Mehmet Karakoç, Meryem Çebeş, Eslen Çebeş, Ceyda Çebeş, Aynur Tahtalı, Ali İhsan Güven, Ümmühan Uydaç ile Ayşe Top'un tedavileri sürüyor.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

BALIKESİR'i yasa büründüren kaza, dün Dursunbey-Balıkesir yolu Naipler yol ayrımında meydana geldi. Süleyman Altınyurt'un kullandığı 10 AEA 731 plakalı minibüs ile Ali İhsan Güven yönetimindeki 10 F 4942 plakalı süt tankeri çarpıştı. 

Kazada sürücü Büleyman Altınyurt ile  Ayşe Karaca (59), Ayşe Atik (49), Hatice Karakoç (49), Aysel (46) ve Emine Turhan (67), Ramazan Konak (52) ve Meryem Cebeş (42) yaşamını yitirirken10 kişi yaralanmıştı. 

HAKLI İSYAN!

Ölüm yolundaki kazada bir yakınını kaybeden vatandaşın, sosyal medya platformundaki paylaşımı dikkat çekti. 

Editör: Haber Merkezi