Başbakan Erdoğan, Balıkesir'de yapılacak şehir hastanesinin proje safhasını aştıklarını, önümüzdeki aylarda ihalesini yapacaklarını ve inşaatını başlatmış olacaklarını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Balıkesir'de şehir hastanesiyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Şehir hastanelerini ilk etapta büyükşehirlerde olacağını, daha sonra diğer illere doğru bunları yaygınlaştıracaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şehir hastanelerinde tıp dünyasının en ileri teknolojisi var ve buralarda bu hastanelere girdiğiniz zaman, girerken şunu diyeceksiniz, 'ey Allahım sana hamd olsun. Biz bu günleri de görecek miydik?’ Artık eczanelerdeki kapı kapı, eczane eczane dolaşmak yok. Bunları yakaladık.

Her hastaneden istifade edebilir noktadasınız. Niye? Çünkü biz Kanuni'lerin torunuyuz. Ne diyordu, Kanuni: 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Yani sağlıklı bir nefesi, devleti feda etmeye bedel düşünen bir zihniyet. İnsana bundan daha fazla değer veren bir başka lider yok. O ancak bizim liderlerimizde var, bizim medeniyetimizde var ve inşallah geleceğini bununla dokuyoruz, bununla dokuyacağız.''

Editör: Haber Merkezi