IRAK'ın Gara bölgesinde, PKK'lı teröristlerin katlettiği 13 yiğidimiz arasındaki Balıkesir Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır, baba ocağı Çandır Mahallesi'nde  binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.


HAVA ÜSSÜNDE KARŞILANDI


Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde icra edilen 'Pençe Kartal 2' operasyonu esnasında yapılan mağara aramasında naaşına ulaşılan Uzman Çavuş Ümit Gıcır'ın cenazesi, Malatya'dan uçakla Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü'ne getirildi.
Vali ve beraberindekilerin saygı töreniyle karşıladığı şehdimizin naaşı, helallik alınması için Bahçelievler Mahallesindeki baba evine getirildi. 


Baba evi önünde Kuran-ı Kerim tilavati okundu ve helallik alındıktan sonra şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır'ın cenazesi, askeri tören için Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Çandır mahallesine götürüldü. 

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ!


Yaklaşık 5 yıldır evladına kavuşacağının umut ve hasretiyle yaşayan anne Zülbiye Gıcır, evinin önüne getirilen naaşına sarılarak ağıt yaktı.

YOĞUN KATILIM


Buradaki törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, askerler, siyasiler ve bürokratlar katıldı.  

Tekbir seslerinin yükseldiği törene katılan vatandaşlar, bölücü terör örgütüne lanet yağdırdı. 

AİLE AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI
Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır'ın babası Musa Gıcır, anne Zülbiye Gıcır ablası Gönül Gıcır ve kardeşi Ahmet Gıcır cenaze töreninde duygulu anlar yaşadı.

CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ KILDIRDI
Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda taşındı. Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır, kırsal Çandır Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

ERDOĞAN ÇELENK GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. 

Editör: Haber Merkezi