Vali Şıldak'ın mesajı şöyle:

Millî mücadele meşalesinin yakıldığı Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.

Millî Mücadele Dönemi; tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz Türk milletinin esarete boyun eğmeyeceğinin, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğinin bir kez daha tarihe not düşümü ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli safhalarından biridir.

15 Mayıs 1919´da İzmir´in işgaline, Balıkesirli vatanseverler sessiz kalmayarak Okuma Yurdunda bir araya gelip işgali protesto etmişler, işgalin İzmir’le sınırlı kalmayacağını ve protesto ile engellenemeyeceğini gören vatanseverler Alaca Mescitte yapılan toplantılarda Millî Mücadelenin temellerini atarak, vatan savunmasını bölge savunmasıyla başlatmışlardır.

Alaca Mescitte başlatılan Millî mücadele hareketi dalga dalga bütün Anadolu’ya yayılmış, Balıkesir'in yiğit evlatları, kendi imkanları ile vatan savunmasında üzerlerine düşen görevi tam anlamıyla başarmışlardır.

Balıkesir’de yakılan Millî Mücadele meşalesi Anadolu insanının gür sesi olmuş, bu şanlı mücadele, Sakarya Meydan Muharebesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebeleriyle taçlanmış, bu mücadelenin kahramanı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı Türk askeri adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Balıkesir; binlerce yıllık tarihi geçmişi, kültürel birikimi ve doğal güzellikleriyle Anadolu’nun yıldızı parlayan kentlerinden biridir. Her alanda çağı yakalamış bir Balıkesir’i oluşturmak için çok çalışmalı, daha çok üreterek, şehrimizi daha kalkınmış ve daha müreffeh yarınlara hazırlamalıyız. Bizlere düşen görev İlimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Balıkesirli hemşehrilerimin 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi