Vali Hasan Şıldak, Ayvalık'ta geçen yıl  yanan 51 hektarlık alanın ağaçlandırma çalışmalarını yerinde incelediği programda, önemli mesajlar verdi; "Kapımız her zaman, her düşünceye açık. Ancak, devletin itibarına, hele de güvenlik birimlerimizi zafiyete uğratacak girişimlere hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimizi de ifade etmek isterim" dedi.

Ayvalık’ın önemli yerlerinden olan Şeytan Sofrası yakınında gerçekleşen programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik,  Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

2020 yılı Eylül ayında yaşanan yangında kül olan 24 bin adet ağacın yerine doğal olarak gençleştirme yapıldığı bilgisi verildi. Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda metrekarede 7-8 adet fidanın yeşermeye başladığı ve toplam 
4 milyon civarında fidan olduğu aktarıldı. 

Programda yaptığı konuşmada projenin son derece anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “İçinde bulunduğumuz yılın ‘Afet Eğitim Yılı’ olması nedeniyle bu konulardaki faaliyetlerimizi en yüksek seviyeye çıkarttık. Şu ana kadar 78 bin kamu görevlimiz Afet Farkındalık Eğitimi’ne tabi tutuldu. AFAD Gönüllüsü, Orman Yangın Gönüllüsü ve İtfaiye Gönüllüsü kavramları altında gönüllük faaliyetleri hız kazandı. Bu sene, araç, yangın ve afet konularında en yüksek hassasiyetle, en ileri derecede farkındalığı oluşturmak için bütün kurumlarımız birlikte hareket ediyorlar. Ülkemizin nadide köşesi, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş birçok güzelliği bünyesinde barındıran Ayvalık’ta yaşanan bu yangın felaketi ile 51 hektarın üzerinde bir alanın yanması, 25 bin ağacın etkilenmesi bizler için son derece üzüntü vericiydi.  Ama artık devletimizin, kurumlarımızın refleks düzeyi o kadar yükseldi ki; yeni bir anlayış, her zaman vatandaş odaklı hizmet, sonuç odaklı çalışma, kurumlar arası sıkı işbirliği bugün burayı bu noktaya getirmiş oldu. Buradaki çalışmalar, Ülkemizin belki de en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor.” diye konuştu.

Şıldak konuşmasında, Cunda Adasında yapılması planlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı binasının yer seçimine karşı çıkan çevreleri de isim vermeden eleştirdi. 
Şıldak şöyle konuştu: "Bazı yerlerde, bazı haber ve iddialar ortaya atılıyor. Lütfen bu konularda görüş sahibi olmadan önce, bilgi sahibi olmaya dikkat edelim. Devletimizin yaklaşımına kurumları olarak dikkate almaya çalışalım. Yoksa diğer hususlar devletin kurumlarını yıpratıcı bir mahiyet alabilir. ‘Filanca kurumun binası burada olmasın’ derken, bunun bir temeli olması lazım.

Devlet; bir iş yapacağı zaman herkese sormak zorunda değil. Soracağı konular da vardır, ama hiç sormadan da bir şeyi yapacaksa da yapar. Devlet olmanın gereği budur. Devlet bir otorite kullanmaktadır.

Hele hele güvenlik ile ilgili konularda, her şeyi sorup danışmak zorunda da değildir.

Devlet; neyin ne olacağını en iyi şekilde bilir.

Bu konularda kimsenin haddini aşmasını da istemeyiz. Tavsiye de etmeyiz.

Bu itibarla bu konudaki düşüncelerimiz sizlerle paylaşmak ve Ayvalık kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.

Kapımız her zaman, her düşünceye açık. Ancak, devletin itibarına, hele de güvenlik birimlerimizi zafiyete uğratacak girişimlere hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimizi de ifade etmek isterim."

Vali Hasan Şıldak, yapılan konuşmaların ardından genç nesil ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğü alanda incelemelerde bulundu

Editör: Haber Merkezi