Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, fırtınanın büyük hasara yol açtığı Ayvalık ve Altınova'da incelemelerde bulundu. 

Cuma sabahının ilk saatlerinde etkili olan fırtına sesebiyle parçalanarak batan gezi tekneleri enkazlarının kaldırılma çalışmaları sürerken, hasar tespiti de devam ediyor. 

Bölgeye giden Vali Hasan Şıldak, çalışmaları yerinde gördü. Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı ile Ak Parti il Başkanı Ekrem Başaran'ın da eşlik ettiği Vali Şıldak, fırtınanın etkilediği balıkçı ve gezi teknesi sahipleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Fırtına nedeniyle yaklaşık 100 teknenin hasar gördüğünü bildiren Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçı barınağı yapımı konusunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

Şıldak, şöyle konuştu:

"Bugün vatandaşlarımızı ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerimizi ifade ettik, hem de süren çalışmaları yerinde inceledik. 
Teknelerimizin onarımı, rıhtıma meydana gelen hasarın giderilmesi çalışmaları, Altınova'daki yürüyüş köprüsünün onarım çalışmaları, hasar tespit çalışmaları, sigorta şirketlerinin yürüteceği faaliyetleri  ve  afetten zarar gören vatandaşlarımıza yönelik yapacağımız rahatlatıcı, destekleyici mahiyetteki maddi yardım süreçleri yakından takip ediyor ve koordinasyonlarını sağlıyoruz. 

İlçemizin çok önemli ihtiyacı olduğunu bildiğimiz ve bu konudaki süreci takip ettiğimiz balıkçı barınağı, iskele yapımı ve çekek yerinin kapasitesinin artırılması konularındaki çalışmaları da en başta sayın milletvekillerimizin de destekleriyle yakından izleyeceğiz." 

Ak Parti Milletvekilleri Canbey ile Subaşı da, yaraların kısa sürede sarılması için gerekli girişimleri yaptıklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi